Massiv spillertilgang i Stjær - åbner to hold til foråret

Seniorfodbolden ruller i Stjær Boldklub, og nu udvider klubben og melder to seniorhold til forårets turneringer.

Artiklens øverste billede
I forårssæsonen stiller Stjær Boldklub med to seniorhold på fodboldsiden. Privatfoto.

Selvom der ikke er blevet spillet gældende fodboldkampe i seriefodbolden siden ultimo oktober, har Stjær Boldklub på ingen måde ligget på den lade side hen over vinteren. En gruppe af frivillige har arbejdet intensivt på at få kontakt til alle aldersgrupper i og omkring Stjær, med ét erklæret mål for øje: at skaffe flere fodboldspillere til klubben.

Den øvelse skulle stå sin prøve 21. januar 2023, da Stjær inviterede til opstart, og indsatsen bar frugt, hvilket medlem af seniorudvalget Jens Hove, er enormt glad for.

»Det var på grænsen til det rørende at se 45 spillere troppe op til opstart i Stjær i januar, og det er et resultat af det stykke arbejde, vi har lavet, for at få kontakt til især de unge mennesker i byen. Vores udfordring har hidtil været, at vi har haft ét hold, og gennemsnitsalderen er kun blevet højere og højere, fordi holdet har været båret af de samme spillere som for både fem, syv og ti år siden, og dermed kan enhver jo regne ud, at så kan vi ikke overleve som klub på seniorniveau, fordi vi simpelthen får for gamle spillere. Vores spillere er stadig på toppen nu, men vores indsats målrettet de unge handlede om at fremtidssikre Stjær i de ti næste år, og der har vi fået en fantastisk start,« lyder det fra Jens Hove i en pressemeddelelse. 

De 45 spillere til opstart står i skærende kontrast til den virkelighed, Stjær kiggede ind i, da man i september måned 2021, afholdt et skelsættende spillermøde, hvor eksistensen var oppe til overvejelse for Stjær.

»I efteråret 2021 var vi meget tæt på at lukke seniorafdelingen. Vores hold var i bunden af Serie 3, og meldingen fra de folk, der pendler fra Aarhus var, at man ikke længere ville bruge tiden på det, hvis det hed serie 4, og det var et meget realistisk scenarie, da vi skulle bruge ni point i fire kampe for at klare den. Vi vandt 3-2 over Silkeborg KFUM i 93’ minut weekenden efter, vandt 2-1 over Langå efter at have været bagud indtil 10 minutter før tid og afgjorde det så i den sidste kamp mod Hammel med 8-0, og derfra kom troen på det hele tilbage, og så rykkede vi jo faktisk op i Serie 2 foråret efter. Nu kan man jo ikke forestille sig, vi kunne lukke, men det er også en god reminder om, at vi hele tiden skal tænke frem,« lyder det fra Jens Hove.

Tilmelder hold i serie 5

Konkret har Stjær besluttet sig for at tilmelde et Serie 5 hold, så man til foråret både har et hold i Serie 2 og Serie 5. Hvor vidt den øgede tilstrømning af spillere giver anledning til højere ambitioner for klubben, giver Jens Hove her sit bud på:

»Set fra mit synspunkt, ville det være urealistisk at hæve ambitionsniveauet i Stjær. Vi har i mange år bokset over vores egen vægtklasse ved at være det næstbedste seniorhold i Skanderborg Kommune, og det er måske mere udtalt end nogensinde netop dette forår, hvor vores Serie 2 skal møde FC Skanderborgs førstehold, hvilket på ingen måde bør kunne lade sig gøre. Det skal vi nyde, for det kommer formentlig aldrig nogensinde til at ske igen, at de bedste fra Skanderborg møder de bedste fra Stjær, da det er helt naturstridigt, når man kigger på klubbernes størrelse og forudsætninger. Dog vil vi tage den ulige kamp med oprejst pande, og de fleste elsker vel historien om David mod Goliat.«

Det er altså ikke, fordi Stjær skal højere op i rækkerne, at man har søgt flere spillere, og slutteligt fortæller Jens Hove at man ønsker at gøre de to hold til noget, som hele Stjær bakker op om:

»Vores Serie 5 hold er et purungt kuld af drenge, som bare skal ud og hygge sig og have en masse gode oplevelser. Det er i enhver sportsmands DNA at ville vinde, men det er ikke det vigtige for vores nye hold. Helt overordnet set går vi efter at skabe nogle fantastiske lørdage på banerne i Stjær, hvor begge vores seniorhold skal spille hjemmekampe, og hvor vi så laver forskellige aktiviteter, som skal gøre det attraktivt for familierne i Stjær at kigge ud på banerne. Vi håber at se mange nye tilskuere til kampene, fordi vi med åbningen af det nye hold har skabt relationer til andre familier i Stjær, end vi er vant til, og det skal gerne gøre interessen for vores klub større, selvom den i forvejen er helt fantastisk,« lyder det fra Jens Hove.

Mens kampprogrammet for Serie 5 endnu ikke er offentliggjort, kan Stjærs serie 2 hold se frem til lokalbrag allerede i første runde, når man møder FC Skanderborg på udebane 26. marts.

kfp

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.