Campus klar med sports- og talentklasser efter sommerferien

Skanderborg-Odder Center for Uddannelse og Skanderborg Gymnasium opretter særlige sports- og talentklasser i samarbejde med Fodboldlinjen.

Artiklens øverste billede
Mads Fischer (tv), Frederik Krog, Jonathan Worm er blandt de unge, der efter sommerferien begynder i en sportsklasse på Skanderborg Campus. Pressefoto

Skanderborg Gymnasium og SCU (Skanderborg-Odder Center for Uddannelse) opretter nu i samarbejde med Fodboldlinjen.dk særlige klasser, der giver eleverne mulighed for at træne for eksempel fodbold som en del af deres tre-årige ungdomsuddannelse på Campus. Morgentræningerne er et helt nyt tilbud, hvor der sættes fokus på at give eleverne mulighed for at kombinere uddannelse og sport.

Vi skal selvfølgelig kunne rumme talenterne,  også selvom »bøvlefaktoren« er forholdsvis høj, for der er mange hensyn at tage. Til gengæld kommer de elever typisk med en stor grad af disciplin og en fantastisk iver, som tydeligvis smitter

Pia Marlo, direktør, SCU

Nogle af dem, der får glæde af det, er Jonathan Worm, Frederik Krog, Mads Fischer og Emil Jacobsen, der lige nu går på Fodboldlinjen på UCS10. De har i en periode deltaget i prøvetræning i AGF hos AGF U19 Ligaen. Til dagligt spiller de på FC Skanderborgs U17 Liga 1 hold og skal efter sommerferien spille U19 fodbold.

»Nu får de fire mulighed for at fortsætte den intensive fodboldtræning, for uanset om det lykkes dem at tilkæmpe sig en plads i AGF U19 Liga truppen, så starter de alle sammen på deres ungdomsuddannelse på SCU efter sommerferien. Både SCU og Skanderborg Gymnasium har nemlig som noget nyt besluttet at oprette særlige klasser efter sommerferien, som giver de fire unge muligheden for at træne fodbold hver tirsdag og torsdag morgen på Fælleden,« oplyser projektleder på Fodboldlinjen, Rasmus Skibsted Sørensen.

Morgentræning

På SCU kommer de nye klasser til at hedde sportsklasser, mens de på Skanderborg Gymnasium kaldes talentklasser. Fælles er dog, at tilbuddet er for elever, der har et særligt talent inden for sport, som de ønsker at holde fast i og udvikle, samtidig med at de tager en ungdomsuddannelse.

»Vi opretter en decideret sportsklasse på vores EUX merkantil, som de også har det på STX. På HF, HTX og HHX vil sportseleverne komme i »normale« klasser, men med plads til morgentræning. Vi bakker fuldt ud op om vores dygtige 10. Klassescenter, der nu er et af Danmarks største og ikke mindst bedste. De har formået at tiltrække mange dygtige sportslige talenter, og de skal selvfølgelig kunne fortsætte på en ungdomsuddannelse her i Skanderborg. Derfor bakker vi op om det både på SCU og STX,« lyder det fra Pia Marlo, direktør på SCU.

Vi forsøger vedvarende at understøtte talenter og alle de elever, der har mod på at gøre en ekstra indsats for til gengæld at få gode oplevelser med ligesindede fagligt ambitiøse

Jakob Thulesen Dahl, rektor på Skanderborg Gymnasium

»Vi skal selvfølgelig kunne rumme talenterne, også selvom »bøvlefaktoren« er forholdsvis høj, for der er mange hensyn at tage. Til gengæld kommer de elever typisk med en stor grad af disciplin og en fantastisk iver, som tydeligvis smitter,« konstaterer hun.

Et særligt talent

På Skanderborg Gymnasium er talentklassen for de elever, der har et særligt talent indenfor en sport. I talentklassen bliver der lagt særligt fokus på at udvikle de faglige, sociale og menneskelige kompetencer sideløbende med sportstalentet.

»Vi forsøger vedvarende at understøtte talenter og alle de elever, der har mod på at gøre en ekstra indsats for til gengæld at få gode oplevelser med ligesindede fagligt ambitiøse. Det være sig i gymnasiets nye musikhus, når pigekoret øver, musikklassen spiller eller i forbindelse med de masterclasses, som gymnasiet udbyder, for slet ikke at tale om de elever, vi har med i Akademiet for Talentfulde Unge,« siger Jakob Thulesen Dahl, rektor på Skanderborg Gymnasium.

»Fra næste skoleår vil vi i samarbejde med SCU og ungdomsskolen tilbyde sportsinteresserede elever mulighed for morgentræning og fællesskab i den forbindelse. Det gælder fodboldinteresserede, men også andre sportsudøvere med ønske om morgentræning to gange om ugen, at de kan blive en del af fællesskabet i den talentklasse, vi opretter. Det håber vi naturligvis at mange gerne vil,« tilføjer han.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.