Første år i direktørstolen: »Jeg kan sige så meget, at vi ikke får et dårligere hold«

Første kapitel i historien om Skanderborg Aarhus er klappet af. Men spørger man adm. direktør i foreningen, Mads Lind, kan han ikke vente med at tage hul på det næste. For efter en første sæson, der er gået over al forventning, har ambitionerne taget et ryk op.

Artiklens øverste billede
Administrerende direktør i Skanderborg Aarhus ser tilbage på første sæson hos den nyfusionerede ligaklub. Foto: Joachim Ladefoged

Over al forventning. Mere end godkendt. Flot arbejde.

De rosende gloser vil næsten ikke tage nogen ende, når Mads Lind bliver spurgt ind til Skanderborg Aarhus’ første sæson.

Aalborg er en resultatfabrik, der henter spillere fra de øverste hylder i hele Europa. Og med alt respekt for deres fantastiske arbejde vil vi hellere være en landingsbane for Danmarks nye største talenter.

Mads Lind, adm. direktør i Skanderborg Aarhus

Han er administrerende direktør i klubben og har været med på fusionsrejsen siden dag et. En rejse, der startede i april 2021, hvor de to ligahold Århus Håndbold og Skanderborg Håndbold blev til et, efter at Århus Håndbold gik konkurs samme forår.

At samle de to klubber åbnede blandt andet døren for en lønnet direktørstilling, hvilket ingen af de to klubber havde forinden. Og ind kom Mads Lind.

»Det var været en spændende rejse. De udfordringer, man har sloges med, har været reelle fra første dag. Det er en kontinuerlig stor opgave at få tingene til at spille sammen,« siger han.

Men at opgaven er blevet løst godt både på det organisatoriske og sportslige plan, er der efter et år i direktørstolen ingen tvivl om.

En lille økonomi

Særligt fremhæver Mads Lind klubbens sportslige præstation.

Skanderborg Aarhus stilede efter at komme i topotte i Herreligaen, men endte som nummer fire i gruppespillet. Klubbens skæbne blev dog afgjort og semifinaledrømmen knust, da den tabte til Bjerringbro-Silkeborg i slutspillets anden sidste kamp. Men at den har placeret sig i toppen af midten og endte på en femteplads vækker alligevel stor begejstring i den nyetablerede håndboldlejr.

»I forhold til målsætningen har vi præsteret fantastisk. I syvende og sidste ende stod vi og drømte om en semifinaleplads efter at have været nået så langt. At det så er de fire største håndboldøkonomier, der nupper pladserne, er, hvad det er. Men det havde da været prikken over i’et, hvis vi mod forventning kunne have nuppet et af de mandater,« siger han.

Og netop de store skridt op ad rangstigen tilskriver Mads Lind fusionen, der har givet foreningen mere kapacitet til at fokusere på det sportslige, mens han blandt andet selv har taget sig af alt det udenom.

»Derudover tror jeg, at de gode resultater skyldes, at vi har haft en god trup med en konstellation af mennesker, der har god dynamik. Det har været en sund og fornuftig blanding af erfarne spillere og nye unge talenter, der kommer fra vores akademi. Slutteligt har det fungeret rigtig godt med de spillere, som vi har inkluderet udefra,« siger han.

Nogenlunde samme model er lagt ud for de fremtidige sæsoner, hvor ambitionen på sigt er at kunne blande sig med topfire. Om det bliver muligt at komme helt op og drille storfavoritterne, GOG og Aalborg, der lige nu sidder trygt på tronen, kan man kun spå om.

»Det handler jo også om, hvilken slags virksomhed man vil være. Aalborg er en resultatfabrik, der henter spillere fra de øverste hylder i hele Europa. Og med alt respekt for deres fantastiske arbejde vil vi hellere være en landingsbane for Danmarks nye største talenter og i arbejdet med dem skabe en økonomi, der kan holde på dem længere. Vi vil gerne, at det er de østjyske talenter, der skal bære projektet videre og derefter krydre det med forskellige spillere udefra,« siger han.

Kommercielt stærkt

Som sæsonen nærmer sig sin afslutning, er det ikke kun de fremtidige spilstrategier, der langsomt er ved at falde på plads. Der bliver også lagt et stort arbejde i de kommende sponsoraftaler.

Og at klubben efter dens slutplacering står mere stærkt på det kommercielle marked, glæder Mads Lind.

»Det betyder selvfølgelig meget sportsligt, men bestemt også kommercielt. Vi kan se det på vores hardcore eksponeringstal og omtalen, der er en helt anden i forhold til, hvis vi lå nummer otte. Og det er rigtigt vigtigt for en klub som os, hvor det ikke er to hovedsponsorer, der betaler hele gildet, men derimod en bred mængde af sponsorater, der løfter projektet sammen,« siger han og forklarer i samme anledning, hvordan det glæder ham, at han ser en ligevægtig sponsortilgang fra begge af de tidligere klubbers hjemstavn.

»Vi har udvidet vores område, hvilket er rigtig dejligt,« siger han.

Og sponsorområdet er efter sigende ikke det eneste, som klubben venter at udvide i den kommende sæson. De sidste brikker til en ny spillertrup mangler stadig at falde på plads.

»Jeg kan sige så meget, at vi ikke får et dårligere hold,« siger han

Får i et bedre hold?

»Ja, det vil jeg mene. Men det er jo bare min personlige holdning,« griner han.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.