Mikkel Jensen sikrer ny 2022-aftale med succesfuldt LMP2-team

Tidlig julegave til den danske IMSA-mester, der kan se frem til fire nye legendariske langdistanceløb i det amerikanske sportsvognsmesterskab i 2022.

Artiklens øverste billede
Mikkel Jensen kan se frem til endnu en sæson med det amerikanske LMP2-team, PR1/Mathiasen Motorsports. Foto: Michael Stahlschmidt

Mikkel Jensen havde endnu ikke nået at tænde lysene på juletræet, før han gik i gang med forberedelsen til 2022-sæsonen. Den danske LMP2-stjerne, nykårede IMSA-mester og kommende fabrikskører hos Peugeot Sport i VM-seriens Hypercar-program har nemlig sikret sig en ny kontrakt hos det amerikanske LMP2-team, PR1/Mathiasen Motorsports.

Mikkel Jensen skal for andet år i træk dele bilen med amerikanerne Ben Keating og Scott Huffaker, og aftalen er kommet i stand efter en 2021-sæson, hvor trekløveret på suveræn vis sikrede sig LMP2-mesterskabet i både WeatherTech SportsCar Championship og Endurance Cup. Jensen, Keating og Huffaker havde en forrygende sæson og sikrede sig blandt andet sejren i det prestigefyldte 12-timersløb på Sebring.»Det bliver superfedt at komme tilbage til USA og det amerikanske sportsvognsmesterskab og ikke mindst til de fantastiske amerikanske racerbaner. Jeg havde en fed oplevelse i 2021 med Ben, Scott og resten af holdet. Vi stiller op med det samme stærke hold af ingeniører og mekanikere, så vi starter faktisk bare hvor vi slap,« lyder det i en pressemeddelelse fra Mikkel Jensen.

Legendariske løb

Hvor danskeren i år stillede op i den fulde WeatherTech-sæson, har Mikkel Jensen i 2022 udelukkende fokus på Endurance Cup, som tæller de fire store legendariske løb på Daytona, Sebring, Watkins Glen og Road Atlanta. Der er således lagt i ovnen til en begivenhedsrigt år, hvor Mikkel Jensen også får travlt i sin nye rolle som fabrikskører hos Peugeot Sport, som med store forventninger lancerer deres Hypercar-projekt i FIA World Endurance Championship.

»Det er en kæmpe fordel for mig at kunne fortsætte i LMP2-bilen til de store amerikanske løb og dermed holde mig i form frem mod de første opgaver for Peugeot Sport i VM-serien. Samtidig betyder det også, at jeg kommer tidligt i gang med sæsonen, da Daytona køres allerede i januar og traditionelt markerer starten på motorsportsåret. Jeg ser vildt meget frem til at komme i gang.«

2022-udgaven af 24-timersløbet på Daytona, som afvikles på den berømte racerbane ved Daytona Beach i Florida, løber af stablen 30.-31. januar. De tilmeldte teams får mulighed for at teste bilerne weekenden forinden til den traditionsrige Roar Before The Rolex 24 21.-23. januar.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Del artiklen