Større afklaring og bedre kommunikation: Frivillighedsprojekt bærer frugt for Herskind Boldklub

Større afklaring og bedre kommunikation af de administrative opgaver i Herskind Boldklub har gjort det nemmere at tiltrække frivillige i foreningen. DGI har hjulpet til.

Artiklens øverste billede
Der bliver trænet floorball i Herskind Boldklub, der nu er blevet bedre til at rekkrutere frivillige. Pressefoto

De seneste 1,5 år har foreningen Herskind Boldklub været med i frivillighedsprojektet, der er et samarbejde mellem Skanderborg Kommune, flere af deres idrætsforeninger og DGI Østjylland, som har udsendt pressemeddelelsen om Herskind Boldklub.

Målet med projektet er at finde løsninger på nogle af de udfordringer, som de enkelte foreninger oplever i forhold til at tiltrække frivillige.

Frivillige kommer desværre meget sjældent dumpende af sig selv. Ofte har vi i bestyrelsen måtte tage initiativ og prikke folk på skuldrene for at få dem til at melde sig som frivillig

Henriette Ejlsmark Svensson, næstformand i Herskind Boldklub

»Vi er hos Herskind Boldklub blevet mere afklarede i forhold til, hvad vi kan tilbyde de frivillige og idrætsudøverne i vores forening,« fortæller Henriette Ejlsmark Svensson, der er næstformand i Herskind Boldklub.

Klar kommunikation styrker

Hos Herskind BK har manglen på frivillige tidligere været et stort problem. Det har været så stort, at de har været nødt til at aflyse hold i badminton, fortæller Henriette Svensson:

»Frivillige kommer desværre meget sjældent dumpende af sig selv. Ofte har vi i bestyrelsen måtte tage initiativ og prikke folk på skuldrene for at få dem til at melde sig som frivillig.«

Her oplever Henriette Svensson, at mange gerne vil hjælpe, hvis først de bliver spurgt samt får forklaret, hvad arbejdet indebærer:

»Netop derfor har det været vigtigt for os at få beskrevet vores forening samt få kommunikeret ud, hvad vi mangler hjælp til. Dette har været noget af det, vi har haft særlig stor fokus på under frivillighedsprojektet, og som vi vil arbejde videre med.«

Foreningsbestyrelsen i Herskind Boldklub har været med i frivillilghedsprojektet og draget nytte heraf. Pressefoto

Udvikling af foreningen

Målet med frivillighedsprojektet er at gøre det nemmere at tiltrække frivillige samt at udvikle foreningen, fortæller Henriette Svensson.

Et mål og nogle værktøjer, som de allerede er nået langt med, og som blandt andet har hjulpet foreningen med at få genstartet et af deres børne-badmintonhold, som ellers havde været lukket ned grundet manglende trænere.

»Vi vil gerne kunne tilbyde et større udvalg af idrætstilbud, så der er aktiviteter for alle. I øjeblikket arbejder vi blandt andet på at få e-sport op at køre, ligesom at vi i foråret nu er klar til at tilbyde Yoga for første gang i foreningen. Vi håber med de nye tilbud at kunne fange nogen af dem, som måske ikke i forvejen er aktiv i foreningen,« fortæller Henriette Svensson.

Foruden frivillighedsarbejdet, den generelle udvikling og de nye aktivitetstilbud, vil Herskind Boldklub gøre det lettere at støtte foreningen – også uden at skulle ligge en masse frivillige arbejdstimer bag:

»Det kan for eksempel være på sponsorområdet. Vi skal være mere fleksible i forhold til, hvordan man kan sponsorere foreningen. Både i forhold til faste aftaler såvel som donationer og hjælp til stævner samt arrangementer. Al hjælp er velkommen,« afslutter Henriette Svensson.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Del artiklen