Moo Saa er Danmarks bedste teknikklub

Moo Saa, Skanderborg Taekwondo Klub tog pokalen som Danmarks bedste klub på tekniksiden ved weekendens DM.

Artiklens øverste billede
Skanderborg Taekwondo Klub havde et forrygende DM. Klubben vandt 5 guld-, seks sølv- og tre bronzemedaljer på tekniksiden og en sølv- og 1 bronzemedalje på kampsiden. Pressefoto

Det er en ovenud lykkelig vært, der efter weekendens DM i taekwondo kan se tilbage på en stor medaljehøst. Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub var nemlig selv vært for årets DM, der på grund af andre aktiviteter i Fælledhallen i stedet blev afviklet i Arena Midt i Kjellerup.

Skanderborg Taekwondo Klub fik i den grad markeret sig som afslutning af 2021 med to Europamestre og titlen som Danmarks bedste teknikklub. Så man kan næsten ikke vente til 2022-sæsonen starter op

Torben Sachmann Hansen, formand, Skanderborg Moo Sa Taekwondoklub

Årets DM have 270 deltagere i både kamp og teknik. Et deltagertal, der ifølge Moo Sa’s formand, Torben Sachmann Hansen kunne have være en del større, da tekniklandsholdet for nylig rejste til EM i Portugal med knap 30 udøvere.

For Moo Sa blev DM en stor sportslig succes, da klubben i al ubeskedenhed tog pokalen som Danmarks bedste klub på tekniksiden. Med 56 point i holdkonkurrencen vandt Moo Sa foran Islev på andenpladsen med 51 point og med Herlev på tredjepladsen med 44 point.en

Klubben høstede ikke færre end fem guld-, seks sølv- og 3 bronzemedaljer på tekniksiden samt en sølv- og en bronzemedalje på kampsiden.

Medaljefest i teknik

DM gav comeback til veteranen og den flerfoldige Danmarksmester, Sanne Jensen, som fejrede genkomsten med endnu et dansk mesterskab i over 30 års klassen for teams med hendes tidligere landsholdskammerater Nicole Nielsen og Kim Ngan.

Anna Hansen vandt DM guld i juniorklassen for grøn/blåbælter og hun tog ligeledes guldet i par sammen med Lotte Jensen.

Mille Bille og Naja Nancke vandt DM guld i par for børn grøn/blåbælter og begge tog endnu en DM guldmedalje, da de sammen med Sigrid Biltoft også sejrede i team klassen for piger.

Morten Turn tog DM sølv i sortbælteklassen under 40 år og sammen med Helena Therkelsen tog han DM sølv i par for sortbælter over 30 år.

Helena Therkelsen sluttede sit DM af med bronze i den individuelle sortbælteklasser under 50 år.

Monique Brændbyge vandt DM sølv i juniorklassen for rødbælter. Det blev også til DM sølv til Josefine Corfits i seniorklassen grøn/blåbælter. Kort tid efter gjorde Lotte Jensen dem præstationen efter, da hun hentede sølv i juniorklassen for grøn/blåbælter.

Mille Bille tog efter dobbelt DM guld i par og team en sølvmedalje i pigegruppen for grøn/blåbælter.

Laura Nancke tog en bronzemedalje i en af stævnets stærkest besatte gruppe for junior sortbælter, hvor Signe Damgaard endte på pladsen lige udenfor podiet. Sigrid Biltoft tag den sidste teknikmedalje for Moo Sa, da det blev til bronze i pigeklassen for grøn/blåbælter.

Få kæmpere

Moo Sa’s deltog med bare tre kæmpere ved årets DM. Moo Sa var ikke ene om at stille med et lille kamphold. Årets DM havde kun 90 aktive kæmpere sammenlignet med seneste DM i Skanderborg 2019, hvor der stillede 181 kæmpere til start.

Simon Lyngbak i senior -63 kg kom fint i gang i hans semifinale og førte 6-5 efter første omgang. I starten af anden omgang mistede Simon kontaktlinsen i det ene øje og var derfor voldsomt handikappet resten af kampen, som han tabte og måtte tage til takke med DM bronze.

Philip Lykholt, junior – 78 kg, var direkte i DM finalen, hvor han desværre mødte en lidt for erfaren modstander for Risskov. Philip Lykholt måtte nøjes med DM sølvet.

Sidste Moo Sa kæmper ved DM var Anton Wulf-Andersen, junior -68 kg. Han tabte desværre sin indledende kamp og måtte tage hjem fra DM uden metal i denne omgang.

Hvis covid-19 situationen tillader det, bliver første stævne i 2022 de Nordiske Mesterskaber i Borlänge, Sverige den 22.-23. januar 2022.

»Skanderborg Taekwondo Klub fik i den grad markeret sig som afslutning af 2021 med to Europamestre og titlen som Danmarks bedste teknikklub. Så man kan næsten ikke vente til 2022-sæsonen starter op,« lyder det forventningsfuldt fra Torben Sachmann Hansen.

bo

Læs også

Del artiklen