17-årige Lucas Guldmann er blandt Danmarks største e-sportstalenter

Lucas Bruun Guldmann fra Skanderborg spiller professionel fodbold på Playstation. På halvandet år er han gået fra at være glad hobbyspiller til at være den nye satsning for Vejle Boldklubs e-sportsafdeling, Tricked.

Artiklens øverste billede
Trods sine kun 17 år er Lucas Bruun Guldmann fra Skanderborg allerede professionel e-sportspiller. Foto: Tricked e-sport

Som de fleste 17-årige drenge kan Lucas Bruun Guldmann fra Skanderborg godt lide at bruge tid foran sin Playstation.

Når han fortæller det til nye klassekammerater, svarer de sommetider:

»Jeg spiller også meget ”Fifa”.«

Forskellen er bare, at Lucas Bruun Guldmann er Vejle Boldklubs e-sportsafdeling Trickeds nye talentsatsning, og i år har han spillet sin første kamp i Danmarks bedste ”Fifa”-liga, eSuperligaen. Her dyster de danske fodboldklubbers ”Fifa”-hold. Hver klub spiller to gange om ugen. Hvert hold stiller med to spillere, der hver spiller én kamp mod én modstander.

Det var en svær start. Der kom et pres og høje forventninger. Pludselig skulle jeg hjælpe holdkammeraterne og lytte til min træner, som hele tiden havde gode råd til én. Jeg skulle lige se det hele an.

Lucas Bruun Guldmann

Tricked e-sports hovedkontor ligger i Aarhus. Udover den danske eSuperliga, konkurrerer de også for ”Fifa”-verdensmestertitlen, som de har vundet to gange.

Første gang var i 2014, hvor deres spiller August ”Agge” Rosenmeier vandt en check på 131.000 kr. og et trofæ, der blev overrakt af det brasilianske fodboldikon Ronaldo. Klubben genvandt trofæet to år senere, og her var det David Villa, der gav præmien til Tricked-spiller Mohamed Al-Bacha.

Fra rookie til professionel

Lucas Bruun Guldmann startede med at spille fodbold både i virkeligheden og på sin Playstation og blev opfordret af sine venner til at tage til Trickeds anden talent-scouting.

Cheftræner for Trickeds professionelle ”Fifa”-hold Kent Brylle fortæller, at Lucas Bruun Guldmann fra starten tænkte hurtigt og var teknisk og mentalt stærk.

Han blev derfor udvalgt til at være en del af deres deres træningsakademi, men han oplevede, at det var en udfordring at gå fra at spille alene derhjemme for hyggens skyld til pludselig at have holdkammerater og trænere, der regnede med én.

»Det var en svær start. Der kom et pres og høje forventninger. Pludselig skulle jeg hjælpe holdkammeraterne og lytte til min træner, som hele tiden havde gode råd til én. Jeg skulle lige se det hele an.«

Kent Brylle forklarer, at det kan være udfordrende for nogle spillere, hvis de er vant til at spille alene derhjemme og pludselig skal forholde sig til andre. I fodbold er det sværere at komme på et superligahold uden nogensinde at have spillet en kamp foran andre, men det er i princippet muligt inden for ”Fifa”.

Nummer 136 på rangliste

Gennem samtaler med medspillere og trænere opnåede Lucas Bruun et stort personligt udbytte af det år, han var akademispiller ved Tricked, og fik derfor også muligheden for at rykke op og spille på Trickeds førstehold.

»Jeg har udviklet mig helt sindssygt meget. Mine coaches har gjort sindssygt meget for mig, både mentalt og spillemæssigt. Før blev jeg hurtigt sur, hvis tingene ikke gik, som jeg håbede, men det at have en coach ved siden af gør det nemmere at holde hovedet koldt og lade vær med at lade sig frustrere. Det er vigtigt, så det ikke går udover ens ”Fifa”-spil.«

Udviklingen har betydet, at Lucas ”Goldenboy” Guldmann, som Tricked kalder ham på sin hjemmeside, er placeret som nummer 136 på den europæiske rangliste over ”Fifa”-spillere.

På hjemmesiden skriver Tricked, at han derfor er et naturligt valg til at blive en del af Trickeds professionelle ”Fifa”-hold.

Læs også

Del artiklen