Placering som Jyllands største håndboldklub

Skanderborg Håndbold har et medlemstal på 600.

Artiklens øverste billede
Formanden for Skanderborg Håndbold, Jens Christensen, aflagde beretning på generalforsamlingen i foreningen, der kan fejre 40-års jubilæum 1. april 2022. Arkivfoto: Ole Nielsen

Skanderborg Håndbold er i dag Jyllands største håndboldklub med over 600 medlemmer. Det er samtidig den 5. største håndboldklub i hele landet.

Det oplyste formanden for Skanderborg Håndbold, Jens Christensen, på foreningens generalforsamling.

Bedre muligheder

I den forbindelse omtalte Jens Christensen, at status efter 6. sæson i Fælledhallen er, at klubben har fået klart bedre muligheder.

Selve afviklingen af de store kampe med ligaherrer og ligakvinder går rigtig fint – men det skyldes også primært vores egen ageren, hvor den skare af frivillige vi nu har, virkelig fungerer godt. Koordinering mellem grupperne går bedre, men skal hele tiden være i fokus.

Jens Christesen, formand, Skanderborg Håndbold

Men klubben har alligevel stadig et betydeligt antal træningstimer i andre haller.

Formanden fastslog, at Skanderborg Håndbold er glad for de nye muligheder. Men der er stadig mange udfordringer med de overordnede mål om at skabe et samlingssted for hele idrætten og dermed for klubbens mange medlemmer, som er tilknyttet de forskellige hold.

»Selve afviklingen af de store kampe med ligaherrer og ligakvinder går rigtig fint – men det skyldes også primært vores egen ageren, hvor den skare af frivillige vi nu har, virkelig fungerer godt. Koordinering mellem grupperne går bedre, men skal hele tiden være i fokus«.

Bekymret formand

Jens Christensen udtrykte på generalforsamlingen bekymring for, at der er kræfter i gang for at omdanne hele området, hvor klubhuset på Almuevej ligger, til boliger. Det er kommunal jord og også klubhuset er ejet af Skanderborg Kommune, mens Skanderborg Håndbold har driftsansvaret for stedet.

»I forbindelse med planerne om udviklingen af Fælleden som et større Idræts- og samlingscentrum, har tankerne om en mulig medfinansiering fra nogle af brugerne været bragt på bane, og det har også indgået i valgkampen.

Vi henvendte os allerede i maj 2020 sammen med Smuk Fest til kommunen med den problemstilling der ville være for os og for Smuk Fest, hvis pladsen ikke blev bevaret.

For vores vedkommende ville det være festivalindtjeningen på ca. 225.000 – og for Smuk Fest hele det store spørgsmål om, hvor skal sponsorteltene være? og det at begrænse arealerne for dem, samtidig med at der er givet tilladelse til flere gæster, ikke just harmonerer«, lød det fra formanden.

I coronaens tegn

Igen har året været præget af Corona. Først for en uge siden kom der således svar på den kompensationsansøgning, som der har været arbejdet med siden april.

»Det gør så, at vi igen kommer med et tåleligt resultat på et underskud på ca. 260.000. Heri er indeholdt en hensættelse på kr. 100.000 til ikke påviste udgifter p.t, men hvor der kan forventes at komme betalinger, der hører til i 20-21 regnskabet.

Det nye samarbejde

Jens Christensen omtalte også sammenlægningen med Århus Håndbold til Skanderborg Aarhus Håndbold.

»Dette samarbejde tager udgangspunkt i et ligeværdigt ejerforhold mellem Skanderborg Håndbold og Støtteforeningen for Århus Håndbold.

Licensen ligger i Skanderborg Håndbold, hvor spillerne også er medlemmer – og Århus Håndbold erklærer sig konkurs.

Målet er stadig deltagelse i slutspil – forøgelse af tilskuertallet og sorte tal på bundlinjen.

Det er Skanderborg Aarhus Håndbold der skal fremskaffe den nødvendige økonomiske kapital, der ventes at ville komme i nye kontraktreglementer, og hvor Skanderborg Håndbold skal sikre sig at have positiv egenkapital for at fastholde licensen og have tilladelse til at have Kvindeligamandskabet i ligaen og være kontraktklub for dette mandskab«, sagde Jens Christensen i sin beretning.

ear

Læs også

Del artiklen