Rekorddeltagelse for Moo Sa til EM

Aldrig før har Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub haft så mange deltagere med til et Europamesterskab.

Artiklens øverste billede
Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub stiller med Johan Fredmar (tv), Andreas Bregnballe Sørensen og Silja Kjølbo til EM i Portugal 19. -21. november. Pressefoto

Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub har gået og ventet på landsholdets endelige udtagelse til årets EM i Seixel, Portugal, som afholdes fra 19.-21. november 2021.

Og klubben sætter rekord med deltagelse af ikke færre end tre udøvere, som det seneste år midt i corona-benspændet har arbejdet hen mod udtagelsen: Andreas Bregnballe Sørensen, Siljø Kjølbo og Johan Fredmar.

Andreas Bregnballe Sørensen, som tidligere har deltaget både ved EM og VM og derfor er den mest erfarne blandt klubbens EM deltagere, skal til EM deltage i både den individuelle freestyle disciplin for seniorer og i mixed team freestyle, hvor også Silja Kjølbo og Johan Fredmar deltager.

Johan Fredmar kom til Moo Sa i sensommere fra Grindsted og er allerede faldet godt til i klubben, som han har trænet i små to år. Johan har, som Andreas, også den individuelle freestyle disciplin for juniorer at skulle koncentrere sig om ved EM. Gruppen har pt. 8 modstandere til Johan.

Missede chancen

Laura Nancke og Signe Damgaard skulle også have været til EM i junior team, men knap halvanden måned før EM trak deres sidste holddeltager fra Herlev sig fra træningen. Holdet blev hurtigt genetableret med nyt medlem, men Dansk Taekwondo Forbund ville ikke acceptere holdændringen.

»Vi er så fantastisk glade og stolte over rekorddeltagelsen ved EM. Vores EM trekløver er skarpe, og vi håber virkelig på et fantastisk EM i Portugal. Hvad mulighederne for medalje er, bliver virkelig svært at vurdere på grund af nedlukninger og træningsvilkår. Men der skal gives fuld gas, og så kan alt ske – specielt i freestyle,« lyder det fra klubbens formand Torben Sachmann Hansen i en pressemeddelelse

»Midt i glæden over EM udtagelsen er det hjerteskærende, at vores to piger på junior teamet er blevet behandlet sådan, og det må ikke ske for andre i fremtiden. Nu gælder det i stedet DM for dem i Kjellerup, hvor Moo Sa selv er arrangør,« tilføjer han.

bo

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen