Kæmpe danskersejr i Atlanta: Mikkel Jensen vinder to amerikanske mesterskaber i første hug

Mikkel Jensen fra Hasselager sikrede to IMSA-mesterskaber i sin første fulde amerikanske sæson, da han sikrede sit team en andenplads i finaleløbet Petit Le Mans.

Artiklens øverste billede
Mikkel Jensen, 26-årige racerkører fra Hasselager, sikrede søndag morgen sit team en podieplads i finaleløbet Petit Le Mans. Pressefoto: Michael Stahlschmidt

Racerkøreren fra Hasselager, Mikkel Jensen, opnåede næsten alt, hvad han drømte om, da han sammen med teamkammeraterne Ben Keating og Scott Huffaker tog andenpladsen i finalen i WeatherTech SportsCar Championship på Road Atlanta tidligt søndag morgen.

Danskeren krydsede faktisk målstregen som den første LMP2-kører i det 10 timer lange Petit Le Mans, som blev flaget af klokken 04.10 dansk tid, men en straf grundet kontakt med en konkurrent på sidste omgang betød efterfølgende en nedrykning til en andenplads.

Alt dette betød, at jeg blev indhentet af vores nærmeste konkurrent, og på sidste omgang fik vi kontakt kort inden mål. Jeg lykkedes faktisk med at være først over stregen, men efter løbet blev vi så tildelt en straf af dommerne, som mente, at jeg kunne have undgået sammenstødet. Det var en kæmpe skam, for vi havde virkelig kørt et godt og stærkt ræs, og det kunne have været fedt også at tage dén sejr med

Mikkel Jensen

Det ændrede dog ikke på, at Mikkel Jensen, Ben Keating og PR1/Mathiasen Motorsports undervejs havde samlet point nok til at vinde det generelle IMSA-mesterskab i LMP2-klassen – mens holdet med Scott Huffaker som tredjekører også sikrede Endurance Cup-mesterskabet, som gælder sæsonens fire længste løb på Daytona, Sebring, Watkins Glen og Road Atlanta. På Daytona fik holdet desuden hjælp af Nicolas Lapierre som fjerdekører.

Første sæson i serien

»Først og fremmest er jeg naturligvis lykkelig over, at jeg lykkedes med at sikre begge IMSA-mesterskaber, endda i min første fulde sæson i serien. Det ville have været fantastisk også at sikre sejren i Petit Le Mans, men så heldige var vi ikke,« konstaterer Mikkel Jensen i en pressemeddelelse.

»Det var et hektisk løb, hvor vi havde føringen helt frem til tredjesidste sving. Før sidste pitstop besluttede vi at dobbeltstinte dækkene for at spare den tid, det tager at få friske dæk op i temperatur. Desværre betød det også, at jeg ikke kunne holde farten, og samtidig blev jeg nødt til at spare på benzinen for at være sikker på at komme helt i mål,« forklarer Mikkel Jensen.

Førstepladsen glippede

»Alt dette betød, at jeg blev indhentet af vores nærmeste konkurrent, og på sidste omgang fik vi kontakt kort inden mål. Jeg lykkedes faktisk med at være først over stregen, men efter løbet blev vi så tildelt en straf af dommerne, som mente, at jeg kunne have undgået sammenstødet. Det var en kæmpe skam, for vi havde virkelig kørt et godt og stærkt ræs, og det kunne have været fedt også at tage dén sejr med.«

At Mikkel Jensen gik glip ar førstepladsen ændrer ikke på, at det har været en fantastisk sæson for holdet.

»Jeg er enormt glad, stolt og taknemmelig over at have været med til at sikre Ben Keating og PR1/Mathiasen Motorsports de flotte resultater og mesterskaber. At deltage i det amerikanske sportsvognsmesterskab har været en fantastisk træning til mit kommende engagement med Peugeot Sport i verdensmesterskabet, og jeg håber på at kunne vende tilbage til IMSA-serien igen. Det er tæt racing og action på meget højt niveau, banerne er oldschool og underholdende, og stemningen og atmosfæren blandt teams og fans er fantastisk,« understreger den 26-årige racerkører.

bo

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen