Dansk VM-triumf for andet år i træk

Nicklas Nielsen, Hørning, sikrer WEC-mesterskab med Ferrari

Artiklens øverste billede
Den danske Ferrari-fabrikskører, Nicklas Nielsen fra Hørning, sikrede for andet år i træk en VM-titel. Foto: Marin Clement

Den danske Ferrari-fabrikskører, Nicklas Nielsen fra Hørning, sikrede for andet år i træk en VM-titel, da han lørdag aften tog sæsonens fjerde løbssejr i finalen i FIA World Endurance Championship.

Vildt stolt

»Jeg er simpelthen så vildt stolt over vores præstation i år! Ikke alene er vi dét team som har sikret flest løbssejre denne sæson. Vi lykkedes også med at vinde 24-timersløbet på Le Mans og har generelt været med i front hele vejen. Alle har leveret en fantastisk indsats, ikke mindst vores hold fra AF Corse, men naturligvis også mine teamkammerater, Francois Perrodo og Alessio Rovera. Jeg er bare så glad for, at vi har nået vores mål om endnu et VM-trofæ, og selvfølgelig er det jo bare smukt at tage titlen i en finale, som vi samtidig også vinder«, lyder det fra Nicklas Nielsen i en pressemeddelelse.


Der var fart over feltet hos den danske Ferrari-fabrikskører. Foto: Marin Clement

Flere sejre

Nicklas Nielsen og Francois Perrodo vandt også 2020-udgaven af FIA World Endurance Championship i GTE Am-klassen, dengang med Emanuel Collard som tredje kører.

Nicklas Nielsen har foruden årets 24-timersløb på Le Mans også vundet 2021-udgaven af 24-timersløbet på Spa-Francorchamps, ligesom han sikrede GT World Challenge Europe Endurance Cup-mesterskabet samen med Iron Lynx-teamet og Ferrari-kollegerne Alessandro Pier Guidi og Côme Ledogar.

God sæson

»Personligt har 2021 været over al forventning. En fabelagtig sæson med nogle af de største sejre, man kan ønske sig i GT-racing. Jeg er meget stolt og beæret. Det bliver svært at overgå, men det er ikke desto mindre dét, som det handler om i den her verden af benhård motorsport«, siger han.

Nyt kapitel på vej

Nicklas Nielsen glæder sig til det nye år.

»2022 bliver et nyt og spændende kapitel, når jeg skifter over til LMP2-klassen i VM-serien. Jeg er glad for, at mit skifte til prototyper bliver sammen med AF Corse og mine teamkammerater fra i år, Francois Perrodo og Alessio Rovera. Det er en stor mulighed, som Ferrari har givet mig, og jeg håber naturligvis, at den kan køre mig i stilling til nye muligheder i forhold til Hypercar-programmet i 2023«, siger racerkøreren fra Hørning.

ear

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen