Floorball er rekordpopulært i Skanderborg

Skanderborg Kommune har nu tredjeflest floorball-ungdomsspillere i hele Danmark. Og Killerbees melder optaget på flere hold.

Artiklens øverste billede
Kun København og Frederikshavn overgår Skanderborg i antallet af ungdomsfloorballspillere. Pressefoto

Øjnene blev lige spærret en ekstra gang op i Morten Børup Hallen, da statistikken tikkede ind. Kun folkerige København og så hockeyhovedstaden Frederikshavn har flere floorballspillere i ungdomsrækkerne end Skanderborg.

»Og det er jo i faktiske tal for kommunerne. Det er vildt, og vi bliver lidt stolte over, at flere og flere får øjnene op for sporten,« siger formand for Skanderborg Floorball Henrik Bahne Sørensen i en pressemeddelelse sendt fra klubben.

I Skanderborg kommune er den fine udvikling på ungdomssiden primært drevet af Skanderborg Floorball, Hørning Floorball og Ry Rhinos Floorball. Især Skanderborg Floorball har oplevet en stor tilgang de seneste fem år.

Søgningen til klubbens hold er faktisk så voldsom, at vi nu har lukket for tilgang til U9-, U11- og U13- holdene.

Henrik Bahne Sørensen, formand for Skanderborg Floorball

»Vi er gået fra 25 medlemmer til i foråret 2021 at runde ungdomsmedlem nummer 100. Søgningen til klubbens hold er faktisk så voldsom, at vi nu har lukket for tilgang til U9-, U11- og U13- holdene,« forklarer han.

Sammen med vennerne

Sporten, hvor staven flækker til den hvide plastikbold, tiltrækker børnene af flere grunde. Spillet i sig selv er både sjovt, hurtigt og intenst. Så de får virkelig sved på panden og prøvet sig af.

»Og så er vi meget sociale. Vi har ingen niveaudeling, og det betyder, at man kan spille med sine venner og rent faktisk være sammen med dem. Også selvom der måske er lidt forskel på niveauet,« siger han.

Skanderborg Floorball er en klub mde fokus på det sociale. Pressefoto

Derfor sker der også typisk det, at når én spiller først begynder, trækker han eller hun flere af sine venner med.

»Hele trænerteamet har den tilgang. At vi har plads til alle, samtidig med at både de erfarne og de nye udvikler sig. Sammen og i fællesskab,« siger Henrik Bahne Sørensen.

Pressefoto

Plads til de yngste

Selvom det går godt, er der altid plads til flere. Lige nu blandt de yngste, hvor der stadig er ledige pladser hos U7 og Forældre/Barn. Floorball får nemlig ikke samme opmærksomhed som for eksempel fodbold, håndbold og badminton. Så når børnene og forældrene skal vælge deres første sportsgren i de helt unge år, tænker de færreste på floorball. Og det håber formanden at de flere medlemmer kan være med til at ændre.

»Det synes vi selvfølgelig er en skam. For floorball har mindst ligeså meget at byde på. Og nu har vi heldigvis flere og flere, der spreder det gode budskab,« siger han.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen