Skanderborg-Aarhus går pink til pokalkvartfinalen i aften

Når Skanderborg-Aarhus drengene i aften løber på banen for at spille Santander Cup-kvartfinalen, bliver det iført pink t-shirts for at sætte fokus på kampen mod brystkræft.

Artiklens øverste billede
Herrespillerne fra Skanderborg Aarhus Håndbold ifører sig pink trøjer for at gøre opmærksom på kampen mod brystkræft. Foto: Christoffer Håkansso

»Sport lærer os at tage ansvar, at være en del af et fællesskab og at spille hinanden bedre. Skanderborg Aarhus Håndbold er mere end de syv spillere på banen. Vi er en klub, der tager ansvar, hvor vi kan og hjælper med at give andre en platform til deres budskab. Brystkræft er den mest udbredte kræftform blandt kvinder, og hvert år rammes knap 5.000 kvinder af sygdommen. Gennem forskning, forebyggelse og patientstøtte arbejder »Støt Brysterne«-kampagnen på at bekæmpe brystkræft, og den kamp vil vi gerne støtte op om.«

Sådan starter en pressemeddelelse fra Skanderborg Aarhus Håndbold, hvori klubben fortæller om et nyt samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, hvor klubben de kommende tre kampe vil hjælpe med at sætte fokus på kampen mod brystkræft ved at de 18 herrespillere fra Skanderborg Aarhus Håndbold stiller op til kamp i pink trøjer. Det sker dels i aften i Santander Cup-kampen mod Bjerringbro-Silkeborg, samt i HTH Herreliga kampene den 10. og 16. oktober.

Når den sidste kamp er spillet, vil de signerede, match-worn trøjer blive auktioneret på Odendo.dk og blandt klubbens sponsorer. Auktionen varer frem til den 1. november, hvor trøjerne sælges til højstbydende. Alle indtægter går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelses »Støt Brysterne«-kampagne.

»Som klub har vi et ansvar for at uddanne vores unge talenter til at blive den bedste version af sig selv, på håndboldbanen og som mennesker. En del af den træning er at bidrage til fællesskabet, at tage ansvar og at anskue verden ud fra et menneskeligt perspektiv. Storhed kommer, når vi løfter sammen,« siger Direktør Mads Lind.

»Derfor har vi og spillerne valgt at bidrage til at skabe fokus på bekæmpelsen af en brystkræft. Det er en sygdom, vi ikke selv fysisk kan blive ramt af, men det gør ikke sagen mindre vigtig. Vi har alle en mor, en søster, en datter eller en veninde. Kampen med brystkræft er en fælles sag, som kræver en fælles indsats,« tilføjer han.

bo

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen