Regina er 42, mor til to, fuldtidsansat og har lige vundet sin første DM-medalje i maratonløb

Tiden er altafgørende i maratonløber Regina Aagaards liv. Både på de lange løbedistancer, hvor hun målrettet stadig jagter at forbedre sin egen rekord, men også i hverdagen, hvor et familieliv, arbejde og træning skal gå op i en højere enhed.

Artiklens øverste billede
Regina Aagaard (tv) fejrer DM-bronzen med sin træner Mia Sørensen. Løbet, der foregik i Odense, var samtidig løberens 16. maratonløb. Privatfoto.

Regina Aagaard er mor til to med et fuldtidsarbejde som kunderådgiver i den lokale Sparekassen Kronjylland i Skanderborg og en dåbsattest, som siger 42 somre. På papiret som så mange andre mødre. Men så alligevel ikke.

For Regina Aagaard er bidt af en gal løber med løbeskosopslidende passion for en 42,195 kilometer lang distance. Noget som for to uger siden sikrede skanderborgenserens første DM-medalje i maratonløb, da hun med tiden 2:58:32 både sikrede sig en samlet bronzemedalje og en guldmedalje i sin aldersklasse.

Dagen efter DM-bronzen gik Regina Aagaard så på arbejde igen som sædvanlig - ikke noget med at fejre sine medaljer som en gal. For det handler om tiden. Om at vinde de sekunder og minutter, som lungerne, benene og hovedet tabte ved de forgangne 42 kilometer. Sådan har det været, lige siden hun løb sit første maraton i 2002.

Tiden. Det er den, der er vigtig. Og spørger man løberen om hvorvidt karrierens første DM-medalje, så også er den største personlige sejr, så er svaret meget klart:

»Nej, det er det faktisk ikke. For det er den tid, jeg løb i Frankfurt for to år siden, og der løb jeg seks minutter hurtigere.«

I kamp med tiden

Det går ud på at slå sig selv. Et koncept der måske for nogen kan virke fremmed. Det er endda noget, der har været svært at forstå på hjemmefronten for sønnen Laurits, der i dag er 11.

»En dag kom Regina hjem efter at have slået sin egen tid, men det Laurits spurgte om var bare: ”Hvorfor vandt du ikke i dag?”,« fortæller Michael Aagaard, Regina Aagaards mand og en af hendes mange vigtige medsammensvorne i en tætpakket hverdag.

Jeg får et adrenalinkick af at løbe, og man bliver afhængig af det.

Regina Aagaard, maratonløber.

For skal man vinde tid i et maratonløb, skal man også finde tid. Spørger man løberen, hvad hemmeligheden er til at balancere et familie- og arbejdsliv med benhård træning, så er svaret lettere sagt end gjort:

»God struktur og god opbakning,« siger Regina Aagaard.

Kæmpe inspiration

Her har en afgørende opbakning for løberen været samarbejdet med personlig træner Mia Sørensen, som hun fandt sammen med i 2017.

»Tre måneder efter at havde arbejdet med Mia, kom jeg under tre timer, og jeg lavede min personlige bedste tid i Frankfurt.«

»Jeg har haft nogle andre trænere, som ikke fungerede. Men Mia har selv været løber, og hun har været en kæmpe inspiration. Hun er selv mor og har et fuldtidsarbejde og kan sætte sig i mit sted. Hun er ældre end mig, og jeg kan spejle mig i hende. Og så var hun også næsten 50, inden hun slog sin bedste tid,« fortæller Regina Aagaard.

Kicket

Tiden er heller ikke på nogen måde løbet fra den hurtige, 42-årige løber, som slår fast, at hun langt fra er færdig med at presse sig selv til bedre tider. Også selvom det nogle måneder betyder 488 kilometer i løbeskoene med lange morgenruter, inden turen går ind til arbejdet i Sparekassen.

»Jeg får et adrenalinkick af at løbe, og man bliver afhængig af det. Jeg får både et kick af det undervejs, men også til sidst, når man løber ind over målstregen og har slået sin egen bedste tid,« siger løberen, der fortsætter jagten på sig selv:

»Målet er at forbedre min tid, så jeg kommer under 2 timer og 50 minutter.«

Næste mulighed for det bliver i 2022, hvor løberen blandt andet igen har målrettet blikket mod Frankfurt.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen