Taekwondocenter afholdt stort åbningsevent

Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub og DSI Skanderborg Taekwondo og Hapkidocenter kunne i lørdags endelig afholde en stor åbningsevent for Danmarks Taekwondo Center.

Artiklens øverste billede
Frands Fischer holdt åbningstale. Foto: Skanderborg Taekwondo Klub.

Halvandet år. Så længe har de kunnet vente på en officiel åbning. Men lørdag kunne fejringen af det nye taekwondocenter på Skanderborg Fælled så endelig løbe ad stablen. En åbning der har været udsat på grund af coronarestriktioner, siden centeret fik ibrugtagningstilladelsen i april 2020.

Så det var med stor glæde, at Danmarks Taekwondo Center nu kunne åbnes med taler af borgmester Frands Fischer (S), Skanderborg Idrætsråds-formand Karsten Aagaard og klubformand Torben Sachmann Hansen, som også har været projektleder og til sidst også byggeleder på hele taekwondocenter-projektet. Et projekt som startede for små 10 år siden med planer om udflytning fra de tidligere lokaler på Regnbuevænget.

Både klubbens næstformand Simon Steenholt og formand Torben Sachmann glædede sig specielt over endeligt at kunne sige tak for støtten i både timer og kroner, som klubbens store forældrenetværk og sponsorer og venner af klubben har lagt i for at løfte projektet. Nu står det nye center på Fælledlunden 1 klar til at skabe masser af kampsportsaktivitet i Skanderborg og omegn i mange år frem.

Åbningseventet blev fejret af omkring 150 deltagere i løbet af dagen og både klubbens højest graduerede børn samt klubbens opvisningshold MTDT stod for underholdningen med actionfyldte opvisninger. På den måde fik centeret endelig den åbning som både taekwondoklubben og den Selvejende Institution har ventet i snart halvandet år på.

Det nye taekwondocenter er 735 kvadratmeter og ligger på en kommunal grund på godt 6.000 kvadratmeter. Projektet havde et budget på omkring 7 millioner kroner, men på grund af udfordringer undervejs endte slutprisen på omkring 7,6 millioner.

Taekwondocenteret er, udover at være hjem for en af Danmarks største og mest vindende taekwondo-klubber, blandt andet talent- og eliteudviklingscenter samt kursuscenter for Dansk Taekwondo Forbund, kursuscenter for trænersammenslutningen Choi’s Venner og kommer til at danne ramme om andre kursus- og kulturevents med udgangspunkt i primært asiatisk kultur. Danmarks Taekwondo Center er unik i Danmark, da det er det eneste egenfinansierede taekwondocenter der hidtil har set dagens lys.

am

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen