Emilie fra Stilling er dansk mester: Overvandt favoritterne i 300 meter hæk

Det lignede ellers ikke en sejr med 100 meter igen for Emilie Birk Salomonsson, men en stærk slutsspurt gjorde, at hun nu kan kalde sig for dansk ungdomsmester.

Artiklens øverste billede

Mens spydkaster Sebastian Skovhauge fra HI Skanderborg Atletik ikke kunne forsvare sit DMU-guld fra 2020 ved weekendens DMU i Hvidovre grundet en albueskade, havde Emilie Birk Salomonsson mere at fejre.

Emilie Birk Salomonsson, der til dagligt bor i Stilling, løb i disciplinen 300 meter hæk for 14-15 årige piger. Her var det hendes første løb på distancen, da der på hjemmebanen kun kan løbes på græs i Skanderborg, når distancerne er over 60 meter. Men det var ikke nok til at stoppe løberen.

For mangekampstræning og gode løbeevner rakte til en sejr i et løb med syv konkurrenter. Med 100 meter igen lå Emilie Birk Salomonsson nummer tre, men en stærk slutspurt ændrede det billede og på de sidste meter slog hun de mere rutinerede favoritter.

Sammen med Lily Penstoft, der er HI Skanderborgs hurtigste på 100 meter, deltog Emilie Salomonsson også i 200 meter - denne gang uden hække - hvor Stillingen-pigen i et stærkt felt hentede en 12. plads, mens Lily Penstof blev nummer syv.

am

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen