Mona fra Virring og de andre verdensmestre fejrede 50-året for VM-sejr

11 kvinder fejrede i weekenden, at de i 1971 i Mexico vandt fodbold-guld for Danmark.

Artiklens øverste billede
VM-vinderen fra 1971 mødtes i lørdags i Virring. Forrest fra venstre er det Asta, Ann og Birthe. Bagerst fra venstre: Mona., Bente, Lis Lene, Inger, Helene, Lene, Inger ('Tulle) og Solveig.

I 1971 blev Danmark verdensmestre i fodbold - for kvinder. En sejr, der er blevet kaldt ’den glemte triumf’. Kvinderne på holdet har dog på ingen måde glemt turen til Mexico, hvor turneringen blev spillet. Og i weekenden var de samlet i Virring, hvor Monas Gissel, en af VM-vinderne, bor.

Det var specielt i år, fordi det var 50 år siden, vi vandt

Mona Gissel, verdensmester i fodbold

»Vi havde en rigtig dejlig lørdag, der blev indledt med golf, hvorefter vi besøgte Hørning Miniracer Klub. Så spiste vi frokost på Skanderborg Golf Klub, hvorefter vi sluttede dagen af i Virring,« fortæller Mona Gissel.

Snakkede I fodbold?

»Det gjorde vi også, men vi snakker om alt muligt, når vi mødes. Vi vender verdenssituationen... De første år mødtes vi hvert 3. år. Så blev det hvert 2. Og nu mødes vi hvert år. Men det var specielt i år, fordi det var 50 år siden, vi vandt,« slår Mona Gissel fast med et smil.

11 spillere var mødt frem lørdag, hvor der var 3 afbud. 3 spillere fra holdet er ikke blandt os længere.

Tilbage i 1971 fik Mona ellers ikke den bedste optakt til VM-turneringen, da hun fik en ankelskade ved den første træning i Mexico. Hun blev dog spilleklar til finalen, hvor hun spillede det sidste kvarter af kampen, hvor Danmark besejrede Mexico med 3-0. Alle tre mål blev scoret af Susanne Augustesen.

Mona Gissel boede i Ormslev og spillede for AIA-Tranbjerg, da hun var med til at vinde VM-guldet.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen