Stormesterskak i Skanderborg

Skanderborg Skakklub er fra 14.-22 august vært for intet mindre end en international stormesterturnering.

Artiklens øverste billede

Efter næsten halvandet års ufrivillig coronapause er de forskellige sportsgrene langsomt ved at komme i gang igen. Skak har ligget præcis lige så underdrejet som resten af sportslivet, men fra august starter Skanderborg Skakklub op for fuld skrue. Faktisk starter klubben op i sjette gear, for i ugen fra 14.-22. august er Skanderborg Skakklub vært for intet mindre end en international stormesterturnering – den første af slagsen siden de legendariske Samba Cup-turneringer i 2003 og -05. Det fremgår af en pressemeddelelse fra klubben.

’Stormester’ (GM) er den fineste, officielle titel indenfor verdensskakforbundet (FIDE), og netop stormesterturneringer er kendetegnet ved at rumme en flok kampivrige spillere fra de øverste hylder. Især skal nævnes italieneren Sabino Brunello, ukraineren Yuri Solodovnychenko og ungareren Gabor Nagy.

Tilskuere er velkommen

Dertil deltager fire af Skanderborg Skakklubs egne spillere: Bjørn Møller Ochsner, Nikolai V. Pedersen, Frederik Svane og Filip Boe. Alle fire har titel af ’nternational Mester’ (IM), men der er begrundet håb om, at en eller flere af de fire klarer sig så godt, at de scorer en ’norm’ til den endnu flottere GM-titel. Tættest på er Bjørn, der ’bare’ mangler én norm for at få stormestertitlen.

De første seks runder spilles på Kulturhuset - hver dag kl. 17-22, mens de sidste tre spilles på Morten Børup-skolen. Dér vil mestrene få selskab af en masse amatørspillere, der spiller en såkaldt ’enkeltmandsturnering’ (EMT).

Gæster og tilskuere er meget velkomne begge steder. Efter turneringen spilles der skak i Sundhedscentret hver tirsdag med start normalt kl. 18.30.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen