Padeltennis er i kraftig fremmarch. Fire byer i Skanderborg kunne godt tænke sig et anlæg.

Padeltennis er i kraftig fremmarch. Fire byer i Skanderborg kunne godt tænke sig et anlæg. Joachim Ladefoged, Jyllandsposten/Ritzau/Scanpix

Kæmpe hit: Padeltennis på vej i Ry, Gl. Rye, Galten og Skanderborg

Sportsgrenen vokser eksplosivt i øjeblikket

Af
Claus Sonne

Padeltennis er i vild fremmarch verden over, og det gælder også i Danmark.

Og i Skanderborg Kommune har hele fem aktører padeltennis, der kan beskrives som blanding af tennis og squash (sådan cirka), på ønskelisten.

Aktørerne er Gl. Rye Idrætsforening, Skanderborg Tenniscenter Fond, Skanderborg Lawn Tennis, Galten Forenede Sportsklubber samt Ry Hallerne.

Og blandt andet Ry Hallerne er langt fremme med planerne. Der foreligger således både tegninger og et budget. Sidstnævnte viser en pris på cirka 8 mio. kr., og Ry Hallerne håber at finde 6 mio. kr. via en kommunal lånegaranti eller som fast tilskud, mens 2 mio. kr. skal findes via ekstern finansiering.

Fælles for projekterne er, at de i et eller andet omfang kræver et økonomisk tilskud fra Skanderborg Kommune. Det er nu op til Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget, der vil arbejde sammen med Idrætsrådet, at træffe en beslutning om prioriteringen af de nævnte projekter - der er i konkurrence med andre idrætsrelaterede projekter rundt om i kommunen.

Publiceret 24 January 2021 11:30