Mathias Bitsch spillede en stor kamp, da TTH blev slået. Arkivfoto: Ole Nielsen

. 28.11.2018. Herre Håndbold Ligaen. Skanderborg Håndbold-BSV. Foto: Ole Nielsen

Skanderborg fik første sejr i 'en evighed'

TTH blev besejret på Fælleden efter helstøbt indsats

Af
Claus Sonne

Håndbold HTH Ligaen Skanderborg - TTH 30-27 (13-14) Mål Skanderborg: Mathias Bitsch 8, Thomas Arnoldsen 6, Mike Haack 5, Marcus Mørk 3, Nikolaj A. Nielsen 2, Lars Skaarup 2, Kristian Bonefold 2, Morten Balling 1, Cornelius Kragh 1.

For første gang siden 23. oktober kunne ligaherrerne fra Skanderborg Håndbold torsdag aften brøle 'hvem-var-det-der-vandt-i-dag' råbet. Det skete efter en 30-27 sejr over TTH Holstebro, der kom til Skanderborg med fem sejre i sine seneste fem kampe.

Det var da også gæsterne, der kom bedst fra start med en føring på bl.a. 6-3. Men så var Skanderborg-forsvaret spillet varmt, og selv om TTH kunne gå til pause foran 14-13, så var det Skanderborg, der havde fat i den sjove ende af kampen.

Det var da også Nick Rasmussens udvalgte, der kom bedst ud efter pausen, og efter 12 minutters spil af 2. halvleg kunne højrefløjen Mike Haack bringe hjemmeholdet foran 20-16. En af årsagerne var en serie redninger fra Salah Boutaf i Skanderborg-målet. Boutaf leverede også flere fine indgreb i kampens afslutning - og sluttede opgøret med en redningsprocent på 32.

Føringen på fire mål til Skanderborg blev dog i løbet af 2. halvleg stadigt mindre, og med 8 minutter igen første Skanderborg blot 25-24. Men to mål af henholdsvis Mike Haack og Thomas Arnoldsen samt et enkelt af Morten Balling betød, at Skanderborg relativt sikkert satte sig på to vigtige point.

Der er plusser i bogen til Mathias Bitsch, der spillede sæsonens bedste kamp og endelig lignede sig selv fra sidste sæson. Mike Haack og Thomas Arnoldsen var også kampafgørende, og sidstnævnte fortsætter med at imponere, især i forhold til den kendsgerning, at han blot er 1. års U19-spiller.

Topscorer-tilgang?

I forbindelse med kampen blev det slået fast, at Skanderborg siger farvel til Marcus Mørk. De to parter kan ikke få enderne til at mødes i forhandlingerne.

Til gengæld meldes Morten Jensen fra Ringsted, i øjeblikket topscorer i ligaen, på vej til Skanderborg fra næste sæson. Jensen er som Mørk højrehåndet bagspiller.

Publiceret 18 December 2020 13:00