Der var stor tilfredshed i golfklubbens ledelse med årets resultat. Fra venstre direktør Mads Rugholm, formand Poul Hansen og golfmanager Mads Faber. Foto: Per Pedersen

Der var stor tilfredshed i golfklubbens ledelse med årets resultat. Fra venstre direktør Mads Rugholm, formand Poul Hansen og golfmanager Mads Faber. Foto: Per Pedersen

På trods af corona: Stor fremgang i Silkeborg Ry Golfklub

271 nye medlemmer og øget aktivitet giver flot resultat i golfklubben

Den flotte 2019-sæson med kåringen til Årets Golfklub i Danmark blev fulgt op i 2020-sæsonen med en stigning i medlemstallet på 271 nye medlemmer hos Silkeborg Ry Golfklub.

Torsdag 1. oktober, som markerede starten på 2021 sæsonen, var medlemstallet 1.949 medlemmer, som er blandt landets absolut største klubber. Det blev oplyst på klubbens generalforsamling forleden, der af hensyn til corona-restriktioner var flyttet fra golfklubbens lokaler til loungen i Jysk Park.

"Vores sæson startede meget anderledes end normalt på grund af corona-krisen, der betød total nedlukning i en periode i foråret. Efter åbningen udviklede sæsonen sig langt over forventning for golfsporten i hele landet. I Dansk Golf Union melder man om historiens højeste antal medlemmer med over 155.000, og ser man på den gennemsnitlige stigning på tværs af klubberne, ligger Silkeborg Ry Golfklub helt i top med en meget stor stigning," siger SRG-formanden Poul Hansen.

I Silkeborg Ry Golfklubs tilfælde ligger der den bemærkelsesværdige konstatering bag tallene, at der er en markant stigning i antallet af yngre medlemmer.

Antallet af gæstende greenfee-spillere i Silkeborg Ry Golfklub har også været klart stigende til gunst for økonomien, mens corona-restriktioner til gengæld har gjort det meget svært at drive klubbens to caféer, lige som det har været umuligt at afvikle company days og lægge lokaler til større selskaber.

På den baggrund er klubben meget tilfreds med et koncernresultat for Silkeborg Ry Golfklub og Silkeborg Golf A/S på 2,5 mio. kr. efter en 10-årig periode med små, men stabile overskud samtidig med en nedbringelse af den langsigtede gæld på 20 mio. kr.

Publiceret 09 December 2020 06:00