De unge får individuelle skadesforebyggende øvelser, som kan bruges derhjemme. Foto: Privat

De unge får individuelle skadesforebyggende øvelser, som kan bruges derhjemme. Foto: Privat

Fodboldlinjen.dk sætter fokus på skadesforebyggende træning

Målet er at lære fodboldspillerne, hvad man selv kan gøre for holde sig fit og skadesfri

Fodboldlinjen.dk, som er en del af Skanderborg Ungdomsskole, sætter øget fokus på skadesforebyggende træning for spillerne til morgentræning i Skanderborg, Galten og Ry.

Spillerne på 6., 7., 8. og 9. årgang begynder for alvor at mærke deres fysiske udvikling og belastningen kan skabe skader i hverdagen. Derfor har Fodboldlinjen.dk indgået et samarbejde med Skanderborg Idrætsklinik med fysioterapeuterne Kathja Rasmusen og Anders Skjødt, der besøger morgentræningen fire gange over vinterperioden.

Det er fedt at få lov til at hjælpe denne flok ambitiøse unge mennesker, som står klar kl. 6.15 om morgenen for at spille fodbold

Kathja kommer med erfaring fra blandt andet Skanderborg Håndbold Elite Akademi (SHEA), Skanderborg Håndbold Ligaherrer og DHF, mens Anders til daglig er ansvarlig fysioterapeut for Kolding IF fodbold 1. division. Begge er efteruddannede sportsfysioterapeuter.

Målet med Kathja og Anders ' besøg til morgentræning er at sætte fokus på skadesforebyggende øvelser i fodboldtræningen.

"Det er fedt at få lov til at hjælpe denne flok ambitiøse unge mennesker, som står klar kl. 6.15 om morgenen for at spille fodbold. I sidste uge var fodbolden kombineret med skadesforebyggende fysisk træning. Med udgangspunkt i litteraturen har vi lavet et program der forebygger skader i de regioner man oftest ser i forbindelse med fodbold," udtaler Kathja Rasmusen:

Rasmus Skibsted Sørensen, daglig træner og projektmager på Fodboldlinjen.dk supplerer:

"Målet med den fysiske træning er, at lære de unge piger og drenge vigtigheden af hvad man selv kan gøre for holde sig fit og skadesfri til træning og kamp. En skadesfri fodboldspiller, er en glad fodboldspiller."

Publiceret 03 December 2020 16:00