Borgmester, Frands Fischer, deltog i roklubbens 90-års jubilæum og efter sin tale klippede han silkebåndet og indviede klubbens nye bro. Foto: Privat

Borgmester, Frands Fischer, deltog i roklubbens 90-års jubilæum og efter sin tale klippede han silkebåndet og indviede klubbens nye bro. Foto: Privat

Til lykke:

Skanderborg Roklub fejrer 90-års jubilæum

14. marts i år kunne Skanderborg Roklub fejre sit 90-års jubilæum og samtidig indvie en ny bådbro.

Roklubben kunne grundet Coronavirus ikke afholde et større arrangement på selve dagen, og som erstatning afholdt klubben en kortere fejring for nylig.

Klubbens formand Erik Jensen indledte festlighederne med at gennemgå Roklubbens historie.

"Et nyt klubhus blev bygget ved Skævt Mølle i 1937, da det første hus måtte flyttes på grund af Landsudstillingen. I årene med Regattafest deltog Roklubben flittigt. I 1971 brændte vores klubhus på Oddervej og vores nuværende hus kunne derefter i 1974 indvies på Sølystvej. I 1992 starter klubben pensionistroning. Det skulle vise sig at blive en stor succes," fortæller han.

I dag mødes klubberne ældre medlemmer i stor udstrækning mandag og torsdag formiddag, hvor de ror både kortere og længere ture.

Klubben har siden 1970'erne haft mange unge medlemmer, men efter en nedgang af antallet af unge begyndte klubben i 2018 at optage helt unge medlemmer, idet både piger og drenge i alderen fra 10 år og opefter nu kan komme til at dyrke rosport.

Dette tiltag blev så stor en succes, at klubbens ungdomsleder blev udnævnt til Årets Træner af Dansk Forening for Rosport.

Publiceret 09 October 2020 14:30