Dyrehaven i Skanderborg rummer kommunens eneste løbebane - og den skranter. Foto: Sonne

Dyrehaven i Skanderborg rummer kommunens eneste løbebane - og den skranter. Foto: Sonne

Kæmpe ønske: En ny løbebane - eller en opgradering af den gamle

Atletik- og løbeklubberne ønsker sig 400 m lækker tartanbane

Af
Claus Sonne

Atletik En 400 meter lang løbebane er noget helt essentielt, når man dyrker atletikkens løbediscipliner, men i hele Skanderborg Kommune findes der kun en enkelt af slagsen, nemlig i Dyrehaven i Skanderborg. Og den bane skranter.

Ok, er de ikke lidt forkælede, de der atletik og løbeklubfolk, tænker du måske. Det må man sige nej til.

Et er, at løbebanen i Dyrehaven blot er 371 m lang, hvordan det så kan lade sig gøre, når man tænker på, at de 400 m har været standard siden oldtidens Grækenland. Noget andet er, at slaggerne, der udgør underlaget, er forurenet med tungmetaller. Noget tredje er, at banen mangler dræn og derfor ofte er oversvømmet - hvilket i øvrigt, under en våd Smukfest, betød, at der blev smidt masser af sand på banen, hvilket ikke gør noget godt for den rent løbemæssigt. Og endelig skal det da med, at banen indimellem bliver brugt af ryttere, hvilket sætter sine tydelige spor. Akkurat som det er tilfældet, når området under Smukfest bruges til overnatning.

"Så ja, vi drømmer om en ny løbebane," fastslår Bjørn Lundgaard-Madsen, formand for HI Atletik, der arbejder tæt sammen med Skanderborg Løbeklub, der også benytter banerne.

Drøm om tartan og Fælleden

Bjørn Lundgaard-Madsen & Co. drømmer om, at en løbebane i tartan, der materiale moderne løbebaner laves i, på Fælleden.

"Kommer banen til at ligge der, vil der også være adgang til omklædningsfaciliteter, ligesom alle de andre idrætsgrene, der er på Fælleden, kan få glæde af banen. At løbe på en ordentlig løbebane, der har den rigtige længde, er jo relevant for mange andre end atletik- og løbefolk," påpeger han og fortæller, at der er, hvad han betegner som en fornuftig dialog med Skanderborg Kommune.

"Hvis alt spiller, kunne der være en bane om et par år, men det er ikke sådan, at vi er blevet lovet noget," siger Bjørn Lundgaard -Madsen og tilføjer:

"Derfor håber vi, at den gamle bane i Dyrehaven kan få en omgang og en opgradering, så den bliver brugbar for os."

En tartanbane vil, afhængig af antal baner og diverse tilføjelser, koste mellem 5 og 7 mio. kr., vurderer Bjørn Lundgaard-Madsen.

Publiceret 06 October 2020 11:30