Hørning BTK's 1. divisionshold var på udebane i Hirtshals. Foto: Privat

Hørning BTK's 1. divisionshold var på udebane i Hirtshals. Foto: Privat

Bordtennis:

Debut-sejr til Hørning efter hofteproblemer og drama

Thomas Kjeldgaard sikrede to point i Hirtshals efter 'forlænget spilletid'

I lørdags var Hørning BTK’s nyslåede 1. divisionshold en tur på udebane i Hirtshals for at møde den lokale klub fra B75 - og det slap Hørning bedst fra efter en uhyre tæt afslutning.

Var hjemmeholdet på papiret svage favoritter. Men med tre personbiler fyldt med tilskuere i baghånden skulle Hørning BTK’s debutanter i den næstebedste række hurtigt udligne den sportslige forskel, storsatsende Hirtshals havde.

Hørning startede som lyn og torden, da Emil Madsen sikkert slog Joseph Cope med 3-0 på bord 1 samtidig med at dagens næststørste drama udspillede sig på bord 2. Her førte Hørnings Ulrik Marcussen med 2-1 i sæt og 9-6, da Ulriks hofteskade brød ud i lys lue. Han står rent faktisk på venteliste til en hofteoperation. Men 10 minutters behandlingspause, hvor holdleder Morten Brandstrup arbejdede på højtryk med massage og varmegele, var 'Ulle' mirakuløst tilbage ved bordet, hvor 10-6 desværre blev til tab på 10-12.

Alt tegnede således til en udligning af hjemmeholdet, men Ulrik trodsede smerterne og fightede en 3-2 sejr hjem, og dermed 2-0 til Hørning.

I anden runde blev det til en sikker 3-0 sejr til Thomas Kjeldgaard over Morten Iskov, mens Hørnings førstemand Jan Bechmann tabte med klare 0-3 til Hirtshals’ ditto. Dermed stod det 3-1 til Hørning inden den indlagte pause.

Efter pausen kom Hørning dog i 'menneskehænder', da både Emil og Jan tabte med 0-3 i de to sidste singler i 1. parkryds og udligningen til 3-3 i holdkampen var dermed en realitet. Så nu var det op til Thomas og Ulrik i 2. parkryds, hvis vi skulle have points med hjem fra Nordjylland denne lørdag. Vi var på forhånd svage favoritter i begge singler, men spørgsmålet var om Ulriks hofte kunne holde til endnu en kamp.

Det kunne den heldigvis, og på nul komma fem havde han slået Morten Iskov med iskolde 3-0, så nu lå det i Thomas’ hænder, om alle 3 point skulle med hjem til Østjylland. Thomas spillede desværre langt under normal standard i denne kamp, og tabte med 1-3 i sæt mod Bjarke Krog som viste god moral.

Dermed endte den oprindelige holdkamp uafgjort 4-4, og det hele skulle nu afgøres i det såkaldte 'Golden Set', hvor to udvalgte spillere efter eliminationsprincippet skulle mødes i et enkelt og afgørende sæt om 2 point.

Processen endte med at Hørning Thomas Kjeldgaard og Hirtshals Bjarke Krog endnu engang skulle krydse klinger. Og hvilket drama det blev….Thomas startede som skudt ud af en kanon og bragte sig foran med 7-2, inden Bjarke nappede 4 på stribe og reducerede til 7-6 til stor glæde for hjemmeholdets fans, som ellers var ved at miste modet en anelse. Men så trådte Røde, som er Thomas’ kælenavn, i karakter og spillede op til sit allerbedste, hvilket de færreste kan hamle op med. Skarpe server og knaldhårde forhåndsloops skaffede de sidste 4 points, så han og resten af Hørning-lejren kunne strække armene i vejret i triumf efter en fortjent 5-4 sejr og dermed de første 2 streger i efterårssæsonen 2020.

Efter første runde indtager Hørning BTK således 3. pladsen ud af 8 hold, og efter nytår går de 4 øverste i oprykningsspillet til Elitedivisionen mens de 4 nederste skal i nedrykningsslutspil.

Kampens spiller, og modtager af Elming pokalen, blev ikke uventet Ulrik Marcussen med 2 sejre i 2 kampe, på trods af en smertende hofteskål. Ulrik er i øvrigt til daglig lærer på Niels Ebbesen Skolen i Skanderborg.

Publiceret 16 September 2020 10:30