Skanderborg Svømmeklub fik 17 medaljer med hjem med et stvøen i Horsens. Privatfoto

Skanderborg Svømmeklub fik 17 medaljer med hjem med et stvøen i Horsens. Privatfoto

Svømmeklub laver corona-comeback

Skanderborg Svømmeklub fik 17 medaljer med hjem fra Horsens

Svømning I lørdags afholdt Dansk Svømmeunion et stævne i Horsens, et stævne der var en prøve på, om det er muligt at gennemføre stævner, der overholder alle coronarestriktioner, og som derved vil ligge til grund for kommende svømmestævner. Dette skulle Skanderborg Svømmeklub selvfølgelig være en del af, og klubbenstillede derfor til start med i alt 10 svømmere fra henholdsvis K1, K2 og K3.

Dette var det første stævne siden februar, og svømmerne var sultne efter igen at komme ud og konkurrere.

Ser man tilbage på den seneste tid, har svømmerne haft alt andet end ideelle forhold for at blive klar til stævnet. Forårssæsonen var præget af karantæne og nedlukning samt af, at det kun var muligt for konkurrencesvømmerne at komme i vandet 14 dage før skolernes sommerferie.

Det er derfor kun de seneste tre uger, atsvømmerne har været i stand til at træne på fuldt blus, men det kunne man ikke mærke på flokken af yderst oplagte svømmere, der svømmede hurtigere, end hvad nogen havde kunnet vente.

Til slut blev det da også til 17 medaljer (9 guld, 5 sølv og 3 bronze) fordelt på 20 starter og dermed en af de største svømmer-til-medalje rater for hele stævnet samt en samlet personlig rekord procent på 72. Udover en tilfreds gruppe af såvel nye som gamle konkurrencesvømmere var der også en mundlam trænerstab med i bilerne. Trænerstaben var ovenud imponeret over, hvad der blev præsteret af svømmerne, der knap nok er andet end begyndt at vende sig til den daglige træning.

"Vi er glade for at være tilbage i vandet, og vi er sikre på, at vi nok skal få en knaldgod sæson på trods af de anderledes omstændigheder, der har hersket i et 2020 - i coronaens tegn," lyder det fra Skanderborg Svømmeklub.

Publiceret 15 September 2020 15:00