Thomas Arnoldsen indledte 2020/21-sæsonen med at blive topscorer for Skanderborg Håndbold mod Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Thomas Arnoldsen indledte 2020/21-sæsonen med at blive topscorer for Skanderborg Håndbold mod Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Thomas skal vel bare være Thomas...

Cheftræner i Skanderborg Håndbold Nick Rasmussen sætter ord på unge Thomas Arnoldsen

Af
Claus Sonne

8 mål på 11 forsøg. Det var, hvad 18-årige Thomas Arnoldsen fra Skanderborg og Skanderborg Håndbold blev noteret for, da Nick Rasmussens mandskab vandt sæsonens første kamp i Primo Tours Ligaen. Og det er altså ikke hverdagskost, at en 1. års U19-spiller præsterer på det niveau i kampe på øverste hylde.

At bagspilleren er et kæmpe talent, har ingen været i tvivl om i snart en del år. Men nu er Thomas Arnoldsen også god på seniorplan - og det ligger ligefor at sammenligne med A-landsholdsstjernerne. Men hvem sammenligner Nick Rasmussen Thomas Arnoldsen med?

Svaret er... ingen.

"Jeg tænker, at Thomas Arnoldsen er bedst til at være Thomas Arnoldsen," lyder det knastørt fra Nick Rasmussen.

Skanderborg-træneren vil dog gerne sætte ord på Arnoldsens styrker og svagheder.

"Vi har at gøre med en meget målrettet fyr, der meget ofte spiller med følelserne uden på den grønne trøje. Han har en stor intuition og fornemmelse på spillet, især det med bolden, og han har evner som både afslutter, iscenesætter og assistsspiller," lyder analysen fra Nick Rasmussen, der sætter flere ord på Thomas Arnoldsen.

"Knægten er jo kun 18 år, så der er selvfølgelig noget fysisk, hvor der kan smides mere på. Vi arbejder også med, hvornår han skal skabe noget selv, og hvornår han skal lade andre skabe det. Vi kigger selvfølgelig også på skudformer - og på at oparbejde en accept af, at det er i orden at lave en fejl. Thomas må gerne blive bedre til at acceptere sine egne fejl og så bare kommer videre," fortæller Nick Rasmussen.

Bliver der fra trænerteamets side taget ekstra hensyn til så unge spillere?

"Nej. Thomas og de andre unge, vi har i truppen, indgår på lige fod med resten. Thomas har jo været en del af førsteholdstruppen i Skanderborg Håndbold i et par år, hvor han regelmæssigt har trænet med. Så på den måde er de unge spillere ganske godt integreret, men det er klart, at der er forskel på, hvad de 17-18-årige og så familiefædrene snakker om i omklædningsrummet og bussen," siger Nick Rasmussen - og tilføjer:

"Det her skal jeg jo sige, men jeg mener det faktisk: Thomas og de andre unge spillere er i et rigtig, rigtig godt laboratorium her i Skanderborg Håndbold.

Nick, hvor god kan Thomas blive?

"Han har bestemt gode forudsætninger for at markere sig positivt fremadrettet."

Ros til trænerne

Nick Rasmussen er en meget aktiv del af ungdomsarbejdet i Skanderborg Håndbold, og han tøver ikke med at rose sine medtrænere i klubben.

"Det er benzin på motoren for de trænere, der gennem mange år har brugt mange timer på at gøre de her unge spillere bedre. Det må være så fedt for dem at se frugterne af alt det arbejde, når en at vores egne knægte går ind og bliver topscorer i en ligakamp mod Århus," afslutter Nick Rasmussen.

Publiceret 07 September 2020 18:30