UCS10 har 22 elever på sin håndboldlinje, her fanget på beachbanen ved Fælleden, mens der er 52 elever på fodboldlinjen. Foto: Sonne

UCS10 har 22 elever på sin håndboldlinje, her fanget på beachbanen ved Fælleden, mens der er 52 elever på fodboldlinjen. Foto: Sonne

UCS10: Elevrekord giver unikke muligheder

Næsten 290 elever giver nye muligheder på UCS10, Skanderborgs kommunale 10. klassecenter

Af
Claus Sonne

Boldene suser af sted med præcise indersidespark blandt fodboldlinjens 52 elever tirsdag formiddag, og sparker de bolden højt over mål, så lander den muligvis på beachhåndboldbanerne et vristspark fra kunstgræsbanen, hvor de 22 elever på håndboldlinjen i samme øjeblik træner vip i sandet.

Meget er, som det plejer på det lokale 10. klassecenter, men det rekordstore hold har givet UCS10 mulighed for at hente nye kræfter ind på diverse trænerposter, og det består af dygtige og erfarne trænere med både ungdoms-, liga- og international erfaring.

Den tidligere danske håndboldlandsholdsspiller Trine Troelsen er den nye i trænerteamet på håndboldlinjen. Mere rutine, erfaring og vindermentalitet finder man ikke mange steder i det danske land. Trine fik sit gennembrud på klubplan i SK Aarhus og spillede de fleste år af karrieren i FC Midtjylland, og sluttede karrieren i Herning-Ikast Håndbold i 2019. På landsholdet var hun i mange år én af de bærende kræfter og nåede 134 landkampe og scorede 341 mål.

Trine Troelsen er dog i den lykkelige situation, at hun er gravid, så hun er kun med i de første måneder, og så håber hun, at hun vender tilbage i slutningen af skoleåret.

"Det er så fedt at arbejde med en flok unge, der virkelig vil deres sport. Og der er masser af potentiale i den her gruppe," siger hun.

Ved Trine Troelsens side står Peter Jagd og Anders Jepsen. Peter er en del af trænerteamet på Skanderborg Håndbolds dameligahold og tidligere træner på SHEA (Skanderborg Håndbold Elite Akademi), og Anders Jepsen er daglig leder af UCS10 og har både spillet og været assistenttræner for Skanderborg Håndbolds bedste herrehold.

På kunstgræsbanen på Fælleden kommer en trup bestående af 52 fodboldglade piger og drenge igen til at blive trænet af Rasmus Skibsted Sørensen, som startede fodboldlinjen tilbage i 2015.

Rasmus har både national og international trænererfaring fra AGF og Manchester United - og har fået to trænere med i trænerteamet i år, som komplementer ham på bedste vis: Simon Nørgaard Harbo er tidligere ungdomselitespiller i Esbjerg FB og har tidligere været træner på fodboldakademiet på Idrætshøjskolen i Aarhus. Og Flemming Bjerregaard, som kommer med 10 års erfaring fra BGI Akademiets fodboldlinje, hvor han primært var tilknyttet pigefodboldlinjen.

Vil lave bedre spillere til klubberne

Anders Jepsen glæder sig over den store elevtilgang og de nye trænere, da det afgjort vil kvalificere træningsmiljøerne på UCS10. Det er bl.a. skolens store forhåbning at udvikle den enkelte elevs spillermæssige kompetencer, så klubberne får endnu dygtigere spillere hjem i løbet af skoleåret. Det er en erklæret mission for både håndbold- og fodboldlinjen, at eleverne skal fortsætte som spillere hjemme i klubberne.

"Vi er tæt på 290 elever og har elever på venteliste. Så inden for relativt få år er vi gået fra at skulle overtale de unge til at komme og til at måtte sige nej. Det er lidt vildt," lyder det fra Anders Jepsen.

Publiceret 29 August 2020 11:30