Eva Pedersen forsvarede Skanderborgs ære. Privatfoto

Eva Pedersen forsvarede Skanderborgs ære. Privatfoto

Skanderborg Petanque er kommet i gang igen

Og den årlige dyst blev vundet af Skanderborg-spillerne

Som en lang række af foreninger fik Skanderborg Petanque temmelig voldsomt afbrudt sine aktiviteter, da Regeringen indførte Covid-19 restriktionerne i marts måned. Normalt spiller man petanque året rundt og vinterspilletiderne søndag og tirsdag kl. 10 havde fungeret fint med god deltagelse vinteren igennem.

Sommersæsonen strækker sig normalt fra 1. april til 30. september, hvor spilletiderne er tirsdag kl. 10-12 samt onsdag kl. 18.30. Derudover har foreningen 4 hold med i DGI Sydøstjylland Petanque turneringen, der afvikles fra maj til september. Selvfølgelig fulgte både Skanderborg Petanque og DGI Sydøstjylland Petanque de retningslinjer, som blev udstukket fra centralt hold. Det bevirkede, at træningstiderne blev aflyst og sommerturneringen blev ligeledes aflyst.

Lige siden nedlukningen har samtlige petanquespiller set frem til den dag, hvor de igen kunne mødes og spille petanque. Derfor var det en glæde at kunne følge op på en 10 år gammel tradition. Det drejer sig om, at Skanderborg Petanque ikke kan benytte sine baner i den uge, hvor Smukfest bruger dem til overnattende festivalgæster. Derfor er det aftalt med Glud Petanque, at man kan spille på deres baner i Glud ved Juelsminde i stedet.

Dette besøg gengældes så, når Glud Petanque besøger banerne i Vrold på et tidspunkt i foråret. Denne tradition blev fastholdt onsdag 17. juni, hvor 32 petanquespillere spillede tre kampe mod forskellige kombinationer af spillere, sammensat efter at have ”kastet til gris”.

Det er en fin tradition, hvor spillerne efterhånden kender hver enkelt spillers færdigheder, så det er altid respekt – og også af og til overraskelser, der opleves undervejs.

Når spillet er slut, samles resultaterne for hver spiller, så man kan udnævne aftenens vinder. Der var flere, der havde vundet alle deres tre kampe, men den bedste score blev opnået af Eva Pedersen fra Skanderborg Petanque.

Under den efterfølgende sammenkomst fik hun overrakt den vandrepokal, som har fulgt vinderen – oftest til Glud, men sommetider til foreningens klublokale i Vrold. Nu står vandrepokalen på sin hylde i klublokalet indtil spillerne tager den med til det næste opgør, som foregår hos Glud Petanque 5. august.

Publiceret 25 June 2020 14:00