FC Skanderborg har gang i noget helt rigtig mht. talentudvikling på drengesiden. Arkivfoto

FC Skanderborg har gang i noget helt rigtig mht. talentudvikling på drengesiden. Arkivfoto

Skulderklap fra DBU til FC Skanderborg

Talentudviklingen er helt i top målt på landsplan

Fodbold Den 12. maj meddelte DBU, at FC Skanderborg er blevet tildelt 1,5 stjerner i DBUs licenssystem for herreungdom. Dette giver FC Skanderborg en placering som nummer 32 i Danmark - hvorved FC Skanderborg har forbedret sin position fra sidste års placering som nummer 35. Det oplyser FC Skanderborg.

Det er første gang i foreningens historie, at FC Skanderborg får 1,5 stjerner, hvilket betyder, at FC Skanderborg opfylder et væsentligt kriterie for at komme i betragtning til at deltage landsdækkende på U15-U17-U19 niveau (division). Hvis FC Skanderborg ønsker at benytte denne mulighed, er der yderligere krav til træneruddannelse og normeringen. Men en milepæl i foreningens strategi er nået og nye spændende muligheder åbner for foreningens dygtige ungdomshold.

Målrettet strategi

Det er en målrettet strategi samt masser af hårdt arbejde, som har resulteret i, at FC Skanderborg er steget i indrangeringen. Samlet set er niveauet for talentudvikling steget i Danmark det seneste år - der er nu 47 licensklubber og endnu flere der ønsker at være del af DBU´s licensklubber. Det er derfor nødvendigt at forbedre setuppet hvert år for at bevare placeringen - præstationen står i det lys endnu stærkere.

På listen over klubberne/foreningerne er FC Skanderborg den højeste rangerede forening i hele Danmark, der ikke spiller under DBU. Eller anderledes udtrykt, så har FC Skanderborg den bedste talentudvikling under alle lokalunioner i landet.

"Det må vi godt være stolte af. Det flotte resultat skal ses som et udtryk for den samlede udvikling i FC Skanderborg, hvor der arbejdes målrettet på flere fronter," lyder det.

På pigesiden defineres en ambitiøs vision for pige-segmentet og på det overordnede plan arbejdes der med at realisere kommunens visioner om udbygning af Fælleden til gavn for alle foreningens mere end 1000 medlemmer.

"Udbygningen af Fælleden foregår i samarbejde men en række andre foreninger i Skanderborg. Hermed vil vi styrke faciliteterne til glæde for alle medlemmer, fremgår det."

Publiceret 27 May 2020 16:00