Skanderborg Håndbolds Moten Balling må vente lidt, før han igen kan snyde spillere som Anders Eggert og Thomas Mogensen. Hallerne er lukkt og turneringen suspenderet. Arkivfoto: Ole Nielsen

Morten Balling, Skanderborg Håndbold (20). 22.08.2018. Santander Cup 2018-19 Herrer. Skanderborg Håndbold-Skjern Håndbold. Foto: Ole Nielsen. Ole Nielsen

"Håndboldstop fylder ikke så meget lige nu"

Af
Claus Sonne

Håndbold Det så faktisk ret godt ud: Skanderborgs håndboldherrer havde lige sikret sig en plads i medaljeslutspillet, og lige om hjørnet ventede, for anden sæson i træk, Final4 med pokalsemi- og finaler i Boxen i Herning – med 10.000 tilskuere på lægterne. Men så meldte Covid-19 viruset sig på banen.

Nu er døren til hallerne låst, så Morten Balling & Co. må holde sig i form via løbeture og styrketræning hjemme.

"Det værste var, da Final4 blev flyttet. Det var virkelig noget, som jeg og holdet havde set frem til. Det var en fantastiske oplevelse sidste år," fortæller Balling, der har et arbejde ved siden af håndbolden og i øjeblikket arbejder hjemme, akkurat som sin bedre halvdel, og også har et par mindre børn, der skal passes.

"Lige nu fylder det, at vi ikke spiller håndbold, faktisk ikke ret meget. Det handler jo om at få hverdagen til at fungere og ikke mindst undgå at blive smittet. Og om at få børnene aktiveret, hvilket er lidt af en opgave," griner Morten Balling.

Skanderborg-bagspilleren udtrykker et stort håb om, at håndboldligaen bliver spillet færdig. Men han er ikke jubel-optimist.

"Jeg har faktisk ikke de store forhåbninger om, at vi kan spille Final4 og få spillet ligaen færdig. Men jeg håber selvfølgelig på det. Jeg bliver dog ikke forundret, hvis slutspillet, bliver det spillet, skæres ned til en version med færre hold. Men nu må vi se. Vi skal selvfølgelig ikke spille, før der er kommet styr på Danmark igen," siger han.

Kan du som håndboldspiller bevare motivationen og bare løbe- og styrketræne?

"Ja. Vi skal jo være klar, når der bliver grønt lys. Lige nu er der ingen hold, der træner i hallen, så på den måde starter vi det samme sted, når vi igen kommer til at spille. Så der er ikke andet for end at klø på," konstaterer Morten Balling.

Publiceret 26 March 2020 07:00