Lisa Gjessing fra Ry er Årets Paraatlet 2019. Foto: Claus Christensen

Uddeling af Pressalits Keep Living-pris 2019 samt udtagelse af PL-atleter på Experimentarium. Pressemøde afholdt 6. februar 2020.

Lisa Gjessing er årets paraatlet 2019

Ry-boen blev hædret og udtaget til de Paralympiske Lege i Tokyo

Lisa Gjessing, den suveræne verdensetter i parataekwondo, der i 2019 vandt EM for femte gang, modtog Pressalits 'Keep Living-pris'.

EM-guld, VM-bronze og en førsteplads på verdensranglisten er imponerende resultater i sig selv, men bag overskrifterne gemmer sig en endnu større præstation. Efter syv måneders skadespause gjorde Lisa Kjær Gjessing comeback ved VM i parataekwondo i februar 2019. For første gang kom hun ikke til tops. Et brud på højre arm kostede Lisa Kjær Gjessing deltagelsen i VM-semifinalen og tvang hende til at tage til takke med karrierens første bronzemedalje oven i endnu et langt genoptræningsforløb.

Sådan skriver Parasport Danmark i en pressemeddelelse.

Da hun for anden gang i 2019 gjorde comeback, gjorde hun det med manér. Først med en imponerende sølvmedalje ved den paralympiske testevent i Tokyo, hvor kun britiske Amy Truesdale fra en tungere vægtklasse var bedre. Ved EM i november var Lisa Kjær Gjessing tilbage på toppen, da hun i overlegen stil sikrede sig både guldet og en plads ved de Paralympiske Lege i Tokyo med 27-14-sejren over kinesiske Yujie Li i finalen.

Du har haft et utroligt år, hvor du har haft nedture, men har kæmpet dig tilbage til topformen

Lisa Kjær Gjessing har tidligere været nomineret til årets para-atlet, men det er første gang, hun vinder prisen.

"Det betyder fantastisk meget. Det er en kæmpe anerkendelse," lød det fra den glade prisvinder, der også takkede de mange folk omkring hende.

"Jeg kan ikke gøre det her alene, så også en kæmpe tak til min træner igennem de seneste otte år, Bjarne Johansen, og de andre omkring mig, der får det hele til at hænge sammen. Og også en stor tak til Parasport Danmark og Team Danmark for alt det, I gør - det betyder alt, at man kan komme igennem det hele som et helt menneske og balancere arbejde, familieliv og træning, og det synes jeg virkelig, at I gør alt for."

Pressalits Keep Living-pris er siden 2002 er blevet tildelt årets para-atlet, og direktør Dan Boyter er fuld af beundring over taekwondokæmperen, der ligesom Pressalit er baseret i Ry.

"Du har haft et utroligt år, hvor du har haft nedture, men har kæmpet dig tilbage til topformen. Du må have en utrolig balance i dit liv. Familie i Ry, karriere som jurist, og så har du også overskud til at være med til at stifte en forening, der hjælper nyamputerede med at få kvalitet og positive oplevelser i deres liv. Stort tillykke med Pressalits Keep Living-pris," lød roserne fra Dan Boyter.

Udover hæderen og titlen som årets para-atlet modtager Lisa Kjær Gjessing kr. 40.000.

Publiceret 14 February 2020 10:00