Moo Sa’s NM hold og enkelte af UC Østjyllands udøvere og coach Thomas Purup ved årets NM i Oslo. Privatfoto

Moo Sa’s NM hold og enkelte af UC Østjyllands udøvere og coach Thomas Purup ved årets NM i Oslo. Privatfoto

Seks medaljer til Moo Sa trods kaos ved NM-stævne

Koks i systemet kostede Andreas B. Sørensen en NM-titel

TAEKWONDO Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub stillede til start med 5 udøvere ved årets Nordiske Mesterskaber i Oslo.

Oplevelsen ved NM blev skæmmet af dårlig stævneledelse og ubrugeligt edb sysstem, som de norske arrangører måtte droppe efter kun en time af stævnet. Det betød, at stævnet blev ca. 4 timer forsinket og at pointgivning fra dommerne ikke blev kalkuleret korrekt.

Det kostede Moo Sa’s profil Andreas B. Sørensen en NM titel, da han efter en suveræn indsats i junior freestyle gruppen ikke fik noteret sine akrobatikpoint. Først blev han helt korrekt opråbt som Nordisk Mester og bagefter ændrede nordmændene hans placering til en tredjeplads og NM bronze. Danske protester hjalp ikke.

De lokale deltagere kunne dog glæde sig over sølv til Signe Damgaard, Laura Nancke og Amalie Petersen i junior gruppen. Signe Damgaard og Laura Nancke blev dobbelt medaljevindere, da de i pardisciplinen begge vandt bronze med hhv. August Juhl og Mikkel Dybæk.

Sofia B. Sørensen endte i freestyle gruppen for piger med en bronzemedalje, efter hun som sin bror Andreas først var udråbt som vinder af de forvirrede og pressede NM værter.

Monique Brændbyge slog også til i freestyle gruppen for juniorer, hvor hun sikrede sig en flot bronzemedalje i sit første NM stævne.

Trods alle problemerne i forbindelse med afviklingen af NM, blev Danmark’s hold det suverænt mest vindende hold ved NM på tekniksiden, men alle glædede sig efter oplevelsen til at komme hjem til dansk stævneledelse igen.

Moo Sa’s teknikhold skal næste gang på banen ved Munkebo Cup i starten af februar og så venter der flere internationale stævner i de kommende måneder.

Publiceret 05 February 2020 08:00