Niclas Nielsen fra Hørning er sikret sit første 24-timers Le Mans allerede til juni, nu som officiel fabrikskører hos Ferrari. Pressefoto

Niclas Nielsen fra Hørning er sikret sit første 24-timers Le Mans allerede til juni, nu som officiel fabrikskører hos Ferrari. Pressefoto

Nicklas Nielsen fra Hørning får fabrikssæde hos Ferrari - og Le Mans-debut

Hørning-køreren sit første 24-timers Le Mans i juni 2020

Motorsport En drøm er gået i opfyldelse for den blot 22-årige danske racerkører Nicklas Nielsen, der er annonceret som ny fabrikskører hos Ferraris GT-motorsportsteam, Competizioni GT. Det er første gang, en dansker har indgået en fuldtidskontrakt med det berømte italienske mærke.

Hørning-drengene startede som så mange andre motorsportsstjerner i karting, før han i 2016 vandt rookietitlen i det tyske Formel 4-mesterskab og året efter sikrede samme trofæ i Audi TT Cup. Han stillede op for Formula Racing i Ferrari Challenge-finalen i 2017, hvor han vandt den hurtigste klasse, hvilket førte til en fuld sæson samt et mesterskab i 2018.

De gode resultater udløste et sæde i European Le Mans Series med Ferrari-teamet Luzich Racing i 2019, hvor Nicklas Nielsen kvitterede med at vinde titlen sammen med fabrikskøreren Alessandro Pier Guidi og franskmanden Fabien Lavergne – mens han også repræsenterer Ferrari i GTE Am-klassen i World Endurance Championship, hvor han tog sejren i debutløbet i september.

Og således er danskeren sikret sit første 24-timers Le Mans allerede til juni, nu som officiel fabrikskører hos Ferrari.

"Jeg glæder mig for sindssygt til at komme i gang. Faktisk er kalenderen i forvejen temmelig godt fyldt op, da jeg allerede kører en fuld sæson i verdensmesterskabet med AF Corse, som er Ferraris fabriksteam i GT-serierne. Men der kommer uden tvivl til at blive en del mere arbejde, især test- og udviklingsarbejde, som er enormt spændende. Og så håber jeg naturligvis også at blive placeret i nogle flere racerløb i 2020, lyder det fra Nicklas Nielsen.

Fra Formulas side er der stor glæde over Nicklas Nielsens udnævnelse, som kommer godt to år efter, at danskeren kørte sit første løb for det danske Ferrari-team.

"Derudover skal det lyde en kæmpe stor tak til familie, venner og sponsorerne. De har været med mig hele vejen og det er fedt at kunne dele dette øjeblik med alle de mennesker der har troet på mig fra begyndelsen," siger Nicklas.

cns

Publiceret 26 December 2019 11:30