Glade DM udøvere fra Moo Sa i Fælledhallen 2019. Privatfoto

Glade DM udøvere fra Moo Sa i Fælledhallen 2019. Privatfoto

Guld i lange baner:

5 DM titler til Moo Sa i Fælledhallen

I alt fik Skanderborg-klubben 17 medaljer ved DM på hjemmebane

Skanderborg Taekwondo Klub kunne på hjemmebane i Fælledhallen glæde sig over en fantastisk afslutning på stævnesæsonen 2019 med hele 17 DM medaljer heraf de 5 af højeste karat. På tekniksiden blev det tillige til pokalen for det 3. mest vindende hold ved årets DM event, som klubben selv var vært for. Mest vindende ved årets DM blev Herlev Taekwondo Klub.

Der er absolut også muligheder for forbedring og der er masser af lovende talenter på vej frem

Signe Damgaard blev klubbens mest vindende udøver med dobbelt DM guld i hhv. Team disciplinen sammen med Laura Nancke og Amalie Petersen. Signe tog senere også guld i den individuelle freestylegruppe for sortbælter piger foran klubkammeraten Laura Nancke, som var ramt af sygdom på dagen.

Søskende-guld

Sofia Sørensen fortsatte den lokale dominans i freestylegrupperne ved DM, da hun vandt rødbæltegruppen for piger efter en flot figur. Sofia’s storebror Andreas Sørensen vandt igen DM i freestyle sortbælter for juniorer og han ligger nu rigtigt lunt i svinget til en plads på landsholdet til næste års VM i Herning. Sidste DM titel kom i Team disciplinen for junior rødbælter, hvor Monique Brændbyge var del af det vindende team.

DM i Fælledhallen blev ikke en succes for klubbens bedste kæmper Sebastian Bille i 59 kg klassen. Sebastian tabte sin semifinale ved DM til en på dagen bedre kæmper og måtte tage til takke med DM bronze. Så nu retter Sebastian Bille fokus på kommende træningslejre inden han tager hul på 2020 sæsonen.

Simon Lyngbak i 63 kg klassen senior kæmpede en meget aktiv finalekamp ved DM, men kunne ikke gøre forskellen mod sin meget højere modstander fra Odense. Men en flot DM sølv til Simon. Sidste kampmedalje gik til Lukas Nolsøe, som virkelig gjorde en god figur i DM semifinalen, men desværre mødte han også en meget højere modstander med større rækkevidde. Klubbens sidste kæmper Loui Kjølbo tabte sin indledende kamp ved DM.

Moo Sa's Andreas Sørensen vandt igen DM i freestyle sortbælter for juniorer. Privatfoto

Moo Sa's Andreas Sørensen vandt igen DM i freestyle sortbælter for juniorer. Privatfoto

DM sølvmedaljer på tekniksiden blev vundet af; Monique Brændbyge – freestyle individuel samt i den den almindelige teknikgruppe for rødbælter, Laura Nancke - freestyle individuel, Helena Therkelsen i sortbælter individuel -40, Sigrid Biltoft og Jacob Tabermann i pargruppen for børn, Silja Kjølbo og Andreas Sørensen i junior pargruppen, Sofia Sørensen som del af Team gruppen for rødbæltepiger, Andreas Sørensen som del af Team junior sortbæltegruppen samt Anna Hansen, Julie Kyneb og Sigrid Biltoft i Team gruppen for grøn/blåbælter.

DM bronze gik til; Jacob Tabermann i drengegruppen, Silja Kjølbo i junior sortbæltegruppen samt Morten Turn og Helena Therkelsen i pargruppen for sortbælter.

Meget tilfredse trænere

Klubbens trænere Sanne Jensen, Thomas Purup og Amalie Benfeldt var generelt tilfredse med indsatsen, men som de også udtalte:

"Der er absolut også muligheder for forbedring og der er masser af lovende talenter på vej frem og det bliver spændende at følge dem de kommende år.”

Klubbens kæmpere og teknikudøvere skal nu på stævnepause inden opstarten på 2020 sæsonen, hvor der bl.a. venter Nodiske Mesterskaber i Norge, kampstævne i Belgien og måske også et US Open i Orlando, Florida som optakt og forberedelse af landsholdsudøverne til det kommende VM i Herning.

Publiceret 02 December 2019 17:00