Jens Christensen siger farvel til det Skanderborg Håndbolds herreeliteafdeling, men er stadig foreningsformand. Arkivfoto: Ole Nielsen

Jens Christensen siger farvel til det Skanderborg Håndbolds herreeliteafdeling, men er stadig foreningsformand. Arkivfoto: Ole Nielsen

Skanderborg Håndbold udskiller eliteherrerne: Kurt Møller ny formand for Eliteudvalget

Jens Christensen, samt Torben Væver og Preben Skovsgaard har sluppet 'elitetøjlerne'

Der er et generationsskifte i gang i Skanderborg Håndbold. På den netop overståede generalforsamling blev det konfirmeret, at klubbens herreeliteafdeling skal udskilles i en særskilt enhed. Og samtidig slap den mangeårige formand Jens Christensen, samt Torben Væver og Preben Skovsgaard tøjlerne og overlod ansvaret for klubbens flagskib til et nyt team af stærke kræfter fra det lokale erhvervsliv.

Formand for herrernes eliteudvalg bliver fremadrettet Kurt Møller, ejer af Delika Food Group A/S. Med sig i udvalget har han Thomas Jæger, ejer af Advokatfirmaet Thomas Jæger, den afgåede borgmester Jørgen Gaarde og Line Bundgaard, statsautoriseret revisor ved BDO Videncenter. I udvalget fortsætter Karsten S. Nielsen, som er Business Development Manager ved AVK og tidligere ligaspiller i Skanderborg Håndbold. Derudover fungerer Karsten som bindeled mellem det gamle og det nye Skanderborg Håndbold.

Stadig foreningsformand

Helt ud af bestyrelsesarbejdet i Skanderborg Håndbold forsvinder Jens Christensen dog ikke. Han vil fortsat være formand for Skanderborg Håndbolds foreningsbestyrelse, der fortsat vil have ansvaret for dame- og ungdomsafdelingerne. I foreningsbestyrelsen vil der udover Jens Christensen være en næstformand, økonomiansvarlig, repræsentanter fra ungdom, dameelite og herreelite.

Vi har meget kig på klubbens økonomi og der er stadig et stort stykke arbejde at gøre

Torben Væver forsvinder heller ikke helt ud af klubben, idet han fortsat vil fungere som sportschef med ansvar for det sportslige.

"Det her er ikke nogen ny tanke for os. Vi har arbejdet hen imod det her i lang tid. Allerhelst ville vi have udskilt herrerne som et selvstændigt selskab, men det er økonomien desværre ikke til i øjeblikket. Men nu har vi fået nogle nye stærke kræfter ind – og det er ambitionen, at de på sigt skal få genereret den kapital der skal til, for at vi kan skille tingene helt," siger Torben Væver fra den afgående bestyrelse.

At organisationsændringerne kommer nu er ikke tilfældigt. Sportsligt havde Skanderborg Håndbold sidste år sin bedste sæson i klubbens historie, med både deltagelse i slutspillet og en finaleplads i Final4.

"Så med det som afsæt, så håber vi, at der kan skabes noget ekstra økonomi til klubben. Vi har i alt for mange sæsoner skrabet os igennem – og det kan ikke blive ved med at gå. Vi er nødt til at transformere eliteafdelingen om fra en forening til en forretning, hvis der stadig skal være elitehåndbold i Skanderborg. Og det håber jeg naturligvis at der skal i mange år endnu," siger Torben Væver.

Kurt Møller og det øvrige udvalg har allerede været i gang i nogle måneder, selvom de først helt formelt har overtaget 'nøglerne' til eliteafdelingen nu.

"Vi har meget kig på klubbens økonomi og der er stadig et stort stykke arbejde at gøre. Vi håber, at erhvervslivet i Skanderborg og omegn vil bakke op om projektet, så vi kan få rejst de fornødne midler. Omvendt er vi parat til at gøre en kæmpe indsats for, at Skanderborg Håndbold bliver hele kommunens hold, så det er noget som alle borgere i Skanderborg Kommune kan være stolte af," siger Kurt Møller.

Publiceret 29 November 2019 09:23