Marcus Mørk vendte slagets gang for Skanderborg. Foto: Ole Nielsen

Marcus Mørk vendte slagets gang for Skanderborg. Foto: Ole Nielsen

Marcus Mørk var arkitekten i storsejr

Elendig Skanderborg-start blev vekslet til storsejr over Fredericia

Primo Tours Ligaen Skanderborg Håndbold – Fredericia FH 37-25 (17-10) Mål Skanderborg: Marcus Mørk 7, Mathias Bitsch 5, Nikolaj A. Nielsen 4, Jonas Samuelsson 4, Morten Balling 4, Cornelius Kragh 4, Mads Kalstrup 2, Kristian Bonefeld 2, Lars Skaarup 2, Mathias Smed 1, Mike Haack 1, Jeppe Kjærulff 1.

Skanderborg Fælled emmede af håndboldgys mandag aften. Oprykkerne fra Fredericia stod på den modsatte banehalvdel og blev bakket fantastisk op af deres medlevende fans. Resten af Orangeriet var godt besøgt af Skanderborg fans og de endte med at blive sejrherre i krigen på lægterne, flot anført af SHEA- eleverne der havde en fest af de større.

Mørk tændte op

Gæsterne fra Fredericia startede som med fuld knald på fysikken og bragte sig hurtigt foran både 2-0 og 4-1.

Nøglen til at få dette ændret var en spiller fra bænken: Marcus Mørk. Fra det sekund, han trådte ind på banen, var der kun et hold på banen, og det var det Mørks mandskab.

En enestående præstation, som har været en mangelvare i denne sæson, men mandag leverede Marcus en af de præstationer, som kan vinde håndboldkampe, og Kristoffer Laursen i målet valgte at følge trop. De to var hovedarkitekterne bag storsejren på 12 mål.

Vi har i perioder været lidt svære at holde rigtigt meget af

1-4 blev vendt til 4-4 efter 12 minutter og herfra så Skanderborg sig aldrig tilbage. Pausestillingen var 17-10 til Skanderborg. De første 10 minutter af 2. halvleg blev føringen fastholdt, og de sidste 20 minutter af opgøret trak de grønne fra til øredøvende jubel fra de mange grønne fans.

Intensitet og fight var der til overflod, men alligevel lykkedes det kampens to dommere at lede kampen uden en eneste udvisning. Ganske usædvanligt og ros til de to for den indsats.

"I sæsonen 2019/2020 har været en meget svingende oplevelse at være grøn fan, med flotte sejre og meget store udfald og indrømmet, vi har i perioder været lidt svære at holde rigtigt meget af. Spillerne og trænere har gjort det eneste, der at gøre i sådanne situationer, nemlig at tage arbejdshandskerne på, og i dag viste de, at den medicin er den rigtige. Det var en flot i de sidste 45 minutter,"siger sportschef Torben Væver.

Publiceret 12 November 2019 10:00