Lisa Gjessing kan igen kalde sig EM-vinder. Foto: Parasport Danmark

Lisa Gjessing kan igen kalde sig EM-vinder. Foto: Parasport Danmark

Vildt: 5. EM i træk til Lisa Gjessing

Taekwondo-kæmperen har nu kik på OL

Lisa Kjær Gjessing fra Ry vandt i sidste uge EM-guld i parataekwondo og fortsætter dermed sin fantastiske stime som ubesejret i sin vægtklasse. Det fortæller Parasport Danmark.

Lisa vandt EM-finalen i K44-klassen for kvinder under 58 kilo med overbevisende 27-14 over kineseren Yujie Li.

EM-triumfen kommer efter en længere skadesperiode for Lisa med to brud på den højre arm, som har holdt hende ude af konkurrencer. I den periode har kineseren vundet alt, herunder verdensmesterskaberne, så der var lagt op til særdeles interessant møde mellem de to ved EM-finalen, der blev afviklet i den italienske by Bari. Og det var derfor også en lettet Lisa Kjær Gjessing, der kunne gøre status efter finalesejren.

" Glæde. Stolthed. Lettelse. Alle vidste, at det var den moralske finale mellem mig og kineseren om, hvem der var bedst i klassen, og derfor lå der et pres på mine skuldre. Men det var også en udfordring, jeg har set frem til længe, og det er fantastisk endelig at kunne få udløst alle de træninger, al den forberedelse og de mange tanker, der har været op til dette mesterskab," siger Lisa.

Sejren blev mere overbevisende, end danskeren havde turdet håbe på.

"Vi har haft meget stort fokus på kineseren, og derfor har jeg i mit hoved også fået bygget hende op til noget, som hun måske ikke helt er – i hvert fald var hun det ikke i dag. Jeg er glad og lettet over, at jeg holdt fast i min egen gameplan og gjorde finalekampen til min finale."

Det helt store mål for den 41-årige dansker er de Paralympiske Lege i Tokyo næste år, hvor parataekwondo er på programmet for første gang.

Publiceret 05 November 2019 10:00