Marcus Mørk blev delt grøn topscorer mod GOG. Arkivfoto: Ole Nielsen

Marcus Mørk blev delt grøn topscorer mod GOG. Arkivfoto: Ole Nielsen

Håndbold: Tæt på, men ingen grønne point i Gudme

Skanderborgs håndboldherrer mødte overmagten mod GOG - men kan glæde sig over spillemæssig fremgang

Primo Tours Ligaen GOG – Skanderborg Håndbold 29-27 (17-16) Mål Skanderborg. Mads Kalstrup 5, Marcus Mørk 5, Jonas Samuelsson 4, Morten Balling 4, Cornelius Kragh 4, Nikolaj Nielsen 2, Kristian Bonefeld 1, Morten Kirk Olesen 1, Mathias Bitsch 1.

På mange områder lykkedes operationen, men patienten døde, da Skanderborg var en tur i Gudme. De grønne fightede en vis del ud af bukserne og spillede i store dele af kampen rigtig god håndbold, men tabte.

De første 30 minutter var en meget tæt affære og de første 15 10 minutter var ganske målfattige. 4-4 stod der efter de første 10 effektive minutter, der blev påvirket af 3 udvisninger og godt målmandsspil fra begge sider.

Indsatsen var der intet at sætte en finger på og det tager holdet naturligvis med videre mod næste udekamp i Sønderborg på torsdag

Midtvejs fik hjemmeholdet bragt sig i front med et par mål men efter 24 minutter kunne en stærkt spillende Mads Kalstrup udligne til 13-13.

Skanderborg spillede godt angrebsspil i denne periode, men blev straffet lynhurtigt i den anden ende af hjemmeholdets hurtige midte og scoringsfrekvensen var betydelig højere i sidste halvdel af halvlegen. Pausestillingen var 17-16 til værterne og alt var fuldstændigt åbent før de sidste 30 minutter.

Problemer med målvogter

GOG skiftede målvogter i pausen og sendte den unge Islænding Viktor Hallgrimsson på banen, og det gav bonus for Nicolej Krickaus tropper.

Men selvom den unge keeper tog godt fra, så var det Skanderborg der havde godt fat i kampen fra 2. halvlegs start.

Skanderborg fik bedre styr på Lasse Møller, der havde spillet en helt igennem fremragende 1. halvleg med 6 mål og stort set næstsidste hånd på samtlige GOG-scoringer. Det var de grønne fra Skanderborg, der var i teten de første 10 minutter efter pausen, og det var i begge ender af banen.

Derfra fik Skanderborg desværre mere og mere vanskeligt ved at få bolden puttet i kassen bag Viktor Hallgrimsson - og stille og roligt fik GOG bragt sig foran med 2-3 mål. Og det lignede en afgørelse, da hjemmeholdets Frederik Bo Andersen kunne løbe bolden ind i et tomt Skanderborg mål efter 55 minutter til 28-24.

Men Skanderborg fightede ufortrødent videre, og havde det ikke været for nogle meget store brændte chancer, så kunne holdet have bragt sig helt tilbage i opgøret. Alligevel havde Skanderborg stadig chancen med knap 2 minutter tilbage for at reducere til minus 1 mål, men en skridtkendelse på Marcus Mørk gjorde det helt store comeback umuligt - og hjemmeholdet fik held med at snøvle sig igennem de sidste minutter uden rigtigt at nærme sig en afslutning mod mål.

Fin indsats

Indsatsen var der intet at sætte en finger på og det tager holdet naturligvis med videre mod næste udekamp i Sønderborg på torsdag.

Men håndbold handler nu engang om at få sat point på kontoen. Det betyder, at Skanderborg efterhånden er sakket lidt bagefter vores forventede konkurrenter om de 8 slutspilspladser og har lagt sig lidt i baghjul den kommende periode. Men med den indsats, der blev lagt for dagen i dag, så skal pointene nok komme før eller siden, lyder fra klubben.

Publiceret 07 October 2019 14:00