Nicklas Nielsen (i midten) med kollegaerne Alessandro Pier Guidi og Fabien Lavergne. Foto: Luzich Racing

Nicklas Nielsen (i midten) med kollegaerne Alessandro Pier Guidi og Fabien Lavergne. Foto: Luzich Racing

Nicklas og Luzich Racing vinder europamesterskab

Med en ny sejr i den europæiske Le Mans serie, sikrede Hørning-drengen Nicklas Nielsen og team Luzich Racing sig mesterskabet på Spa-Franchorchamps banen

Hørning-drengen Nicklas Nielsen kørte sammen med Alessandro Pier Guidi og Fabien Lavergne deres Ferrari 488 til sejr i den europæiske Le Mans serie. De kører for Luzich Racing.

Luzich Racings bil nummer 51 bil sad gennem store dele af løbet på føringen, og det hele så solidt ud. Men der var ikke tid til at hvile på laurbærene: Porsche Dempsey-Proton bilen, var nemlig hele tiden i bakspejlet.

På grund af deres gode og solide resultater har Nicklas Nielsen og Co. nemlig meget “sucessballast”, som det hedder med i bilen. Men selv med 35 kilo ekstra i Ferrarien lykkedes det ikke for Porsche at snige sig forbi.

"Det er overvældende at tage mesterskabet før tid, men det var ikke nemt. Men det havde vi nu heller ikke regnet med. Porsche har gennem hele sæsonen været hurtige på langsiderne - så med de ekstra 35 kilo i bilen vidste vi på forhånd, at det ville være en svær opgave og at der ville være kamp til stregen," fortæller Nicklas Nielsen.

Flere ting bag sejr

At teamet allerede inden sidste afdeling har vundet mesterskabet, tilskriver Nicklas i høj grad, at han og teamkammeraterne har været gode til at få det maksimale ud af de givende situationer.

"Der er ikke kun én ting, jeg kan påpege og sige ‘derfor vandt vi’. Det er en kombination af rigtig mange ting. Først og fremmest har vi været konstante hele vejen igennem. Vi har haft en bil/et team, der har leveret varen, og på den måde at vi ikke har haft nogle tekniske problemer undervejs. Og så har vi været gode til at tage de rigtige beslutninger ude på banen," lyder det.

Nicklas Nielsen har fået en drømmestart hos Ferrari, og det der ser ud til, at blive en god start på en lang karriere for den unge dansker.

"Ferrari har altid været toppen, så det måske at kunne kalde sig fabrikskøre hos dem en dag ville sætte prikken over i’et," konstaterer Nielsen og tilføjer;

"På falderebet, vil jeg gerne takke mine sponsorer, familie og venner for deres støtte."

Teamets næste løb er på Fuji Speedway-banen i Japan.

Publiceret 02 October 2019 13:00