Vokseværk:

'Det går jo meget godt, men vi mangler plads'

Hørning Badminton har kontrolleret vokseværk og har ansat en sportschef

Af
Claus Sonne

Badminton Betegnelsen 'forstadsklub' klinger måske ikke af ambitioner og gå-på-mod, men i Hørning Badminton kan de tre ting sagtens følges ad.

"Inde i Aarhus har vi AB og Højbjerg, som begge er nogle store klubber med et set-up, vi ikke kan matche. I Hørning vil vi gerne være, hvad jeg kalder en forstadsklub, der både har en stærk, lokal forankring og har et samarbejde med Aarhus-klubberne," forklarer Michael Marquardt Jørgensen, meget bedre kendt som 'Muggi', formand for Hørning Badminton.

Han ved godt, at blive talentet stort nok hos en ungdomsspiller i Hørning, så kalder Aarhus. Og det er ok.

"Vi ved det er sådan, og vi får jo også spillere fra klubber, der er mindre end os. For os er det imidlertid vigtigt, at både de spillere, vi sender afsted og dem, vi modtager, bevarer forbindelsen til moderklubber og eksempelvis træner der en gang om ugen. Så har man, hvis talentet eller 'sulten' ikke rækker, noget at vende tilbage til," lyder forklaringen fra formanden, der kan se medlemstallet stige støt og roligt i retning af de 400.

"Desværre er vi som forening, hvilket jo gælder rigtig mange andre foreninger, udfordret på haltid, især 'prime-time'. Det sætter en begrænsning på, hvad vi kan og hvor mange vi kan være. Så vi håber på en hal mere i Hørning," siger Muggi.

Ny sportschef

Som noget nyt har Hørning Badminton valgt at ansætte en sportschef. Han hedder Morten Hermmesam, bor i Hørning, er et i badminton meget velanskrevet navn og er blandt andet også chefungdomstræner i AB.

"Vi må som mange andre erkende, at frivilligheden er under pres. Derfor har vi taget skridtet og ansat Morten, der blandt andet skal tage sig af en række opgaver med at udvikle klubben. Det gør det lettere for os at få ført vores drømme og visioner ud i livet," fortæller Muggi og understreger, at Hørning Badminton skal være en klub for alle.

"Vi har plads til dem, der vil forsøge at blive så gode som overhovedet muligt. Og vi har plads til dem, der bare nyder sporten og vil bruge badminton som motion. Og en af sportschefens opgaver er navigere mellem de to yderpoler, så vi både er til elite og bredde. Det skal vi være," lyder det.

Til det store udland

I løbet af sommeren var 13 børnespillere og en række voksne fra klubben en tur i Thailand. For to år siden var målet Malaysia, og om to år kommer der en ny tur til 'langt væk'. Et andet fast rejsemål, rent badmintonmæssigt, er Hamborg.

"Det er jo nogle fantastiske ture, men det er ikke derfor, at folk vælger Hørning Badminton, men snarere klublivet, hvor vi profiterer af, at vi kun træner i Hørning Idrætscenter og dermed har en fast base," forklarer Muggi.

Samme center er også base for de turneringer, der ikke længere må kaldes stævner, og som Hørning Badminton gerne arrangerer.

"I al beskedenhed er vi gode til at være arrangør. Når vi inviterer, skal vores gæster være glade, og det er de. Og det er noget, vi som klub er stolt af," siger formanden.

Publiceret 17 September 2019 19:30