En glad Sebastian Bille efter en flot sæsonstart ved Wonderful Copenhagen Taekwondo Tournament. Privatfoto

En glad Sebastian Bille efter en flot sæsonstart ved Wonderful Copenhagen Taekwondo Tournament. Privatfoto

Internationalt taekwondo-sølv til Sebastian Bille

Taekwondo-kæmperen var oppe mod hård, norsk modstand

Taekwondo Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub stillede kun med en enkelt deltager ved det internationale stævne Wonderful Copenhagen Taekwondo Tournament, som blev afviklet i weekenden i Valby Hallen. Til gengæld var der store medaljeforhåbninger til Sebastian Bille i 59 kg. Klassen for juniorer. Sebastian Bille er et af klubbens største kamptalenter i flere år.

Ved stævnet blev Sebastian via lodtrækning placeret i semifinalen mod Axel Falch fra en af Norges bedste kampklubber Tøyen, som endte som mest vindende klub ved Wonderful, som stævnet hedder i daglig tale. Den norske kæmper var dog ingen udfordring for det lokale stortalent, som suverænt tog sig af sejren med hele 20-0.

I finalen ventede endnu en norsk kæmper Kristian Borgen fra Ski og her var der tale om en helt anden kaliber kæmper. Kristian Borgen er på det norske landshold og er et kæmpetalent, som allerede gør sig gældende i Europa/Verdenstoppen.

Der var da også tydelig forskel på niveau i finalen og Sebastian Bille fik god erfaring af mødet med nordmanden, som desværre endte med norsk sejr 5-44.

Blod på tanden

Sebastian Bille har efter indsatsen i Valbyhallen virkelig fået blod på tanden og er i denne sæson blevet indmeldt i et regionalt udviklingscenter under Dansk Taekwondo Forbund, som skal sætte yderligere fart i hans udvikling.

Skanderborg Taekwondo Klub forventer sig meget af Sebastian Bille fremover, men han skal stadig udvikle sig i et fornuftigt tempo og have de rigtige udfordringer på stævnefronten, som passer til hans niveau.. Næste opgave for Sebastian Bille og klubbens andre kæmpere bliver klubbens eget stævne Budo Nord Cup, som afvikles i Fælledhallen 21. september 2019.

Publiceret 03 September 2019 17:00