Skanderborg Vandskiklub, der holder til på Cortinavej ved Stilling Sø, har i dag godt 45 medlemmer. Foto: Mikkel Berg Pedersen, JP Aarhus

Skanderborg Vandskiklub, der holder til på Cortinavej ved Stilling Sø, har i dag godt 45 medlemmer. Foto: Mikkel Berg Pedersen, JP Aarhus FREELANCE

60 år med vandski fejres med Slalom Cup

Skanderborg Vandski Klub fylder 60 år. Det fejres ved klubhuset på Cortinavej i Stilling i den kommende weekend med slalomkonkurrence og borgmesterbesøg

Af
Grethe Bo Madsen

stilling Det var en foretagsom aarhusaianer, Kristian Thomsen, der i foråret 1959 tog initiativ til oprettelse af en ny klub ved Varna i Aarhus for den dengang relativt nye sportsgren, vandski. Klubben holdt dog ikke til ved Varna her ret længe, for året efter rykkede Thomsen videre til Stilling, hvor han skabte et ferie- og vandskicenter samt en campingplads. Og han tog vandskiklubben med sig. Allerede samme år var Skanderborg Vandski Klub vært for sit første DM.

I den kommende weekend fejrer Skanderborg Vandskiklub, en af de ældste vandskiklubber i Danmark, sin 60 års fødselsdag. Det sker med en stor slalomkonkurrence lørdag og søndag, en fødselsdags-reception med borgmesterbesøg og besøg af formanden for Dansk Vandski Forbund lørdag samt en fest for klubbens godt 45 medlemmer lørdag aften.

Danske mestre fire gange

"Gennem tiden har Skanderborg Vandskiklub vundet danmarksmesterskabet for hold fire gange. I år blev vi nummer fire. Vi vil rigtig gerne tilbage i top-3 ved DM og allerhelst vinde et DM for hold. Det kræver, at vi får flere juniorer i klubben og derfor håber jeg, at vi får en masse fremgang," konstaterer klubbens formand, Jesper Berggren Schmidt, der selv har sørget for to styks sønner til sporten.

Selvom Jesper Berggren Schmidt håber på en stor medlemsfremgang, sætter klubbens beliggenhed dog en væsentlig begrænsning for, hvor mange medlemmer der er plads til.

Stort ønske: Kunstig sø

"Vi har været oppe på omkring 70 medlemmer, og det kan vi sagtens være, men vi har ikke kapacitet til at blive over 100 medlemmer. Da der bor folk nær ved lige ned til søen har vi reducerede skitider. Derfor kan vi kun blive en stor klub, hvis vi får en kunstig sø at træne på," forklarer han.

Et sådant projekt har faktisk været på tegnebrættet, men er pillet af igen.

"Der ligger faktisk et stort set klart projekt, hvor ideen var at lave en kunstig så ude ved motorvejen, hvor vandskiløberne ikke generer nogen, og hvor der derfor ikke er de samme begrænsninger på som i dag. Men et sådan projekt vil koste i omegnen af 18-20 millioner kroner. Hvem vil nogensinde give sø mange penge for det?" Konstaterer han tørt.

fakta

Skanderborg Vandski Klub

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med vandski?

Læs mere og find kontaktinformation på skvk.dk

Publiceret 23 August 2019 10:00

Debat:

At tænke sig - Nørregade som stillegade…

debat Jeg har tidligere skrevet og dokumenteret, at vejarbejdet på Adelgade fra Mindet op til Kulturtorvet, hvor man valgte at spærre Mindet til og fra Banegårdsvej i en måneds tid, hvilket så heldigvis varede to måneder at komme til byen af denne gade.

Der var blandt andet på Ladegårdsbakken og ind på Nørregade tydelig skiltning, som beskriver situationen, og på Nørregade var ligeledes skilte om, at der er spærret ved Mindet og ligeledes henvisningskilte med alternative veje ned til byen.

Alligevel blev der mange gange oplevet, at faktisk mange bilister kører helt igennem Nørregade, for så overraskende at møde afspærring til Banegårdsvej.

Hvorfor - trods klar og tydelig skiltning - fortsætter man?

Siger man til sig selv, at det nok kun gælder for de andre bilister og ikke lige mig, og går den, så går den… eller er det en 'aprilsnar'?

Nogle gange blev de frustreret holdende i nogle minutter og må så sande, at de må vende om igen på Mindet.

At tænke sig - en ellers stærkt trafikeret Nørregade som stillegade - og nu efter et par måneder igen er åbnet, som den blevet den foretrukne vej ned mod byen (det tager faktisk mindre tid at køre op til krydset ved Banegården og køre ad Banegårdsvej).

Det ville være mere end velkomment for de, som alligevel vælger at køre til og i særdeleshed fra byen med højere hastighed end det tilladte, at det som en permanent løsning som på den 'Nye Adelgade' bliver etableret en eller anden trafikdæmpende foranstaltning for at få de meget høje hastigheder (vel nok omkring 80-100 km/t) og støj sat ned fra Mindet mod Ladegårdsbakken.

Den 'Nye Adelgade' med røde og hvide markeringer, om man nu syntes om det eller ej, er måske ikke det ”smukkeste”, men er da for hulen efter mine snart 50 år som lokal beboer noget af det bedste, der sket i lang tid, og det ser det markant flot ud.

Jeg oplever, at der efterfølgende er sket en ny holdning om at parkere i højre side på Nørregade, som åbenbart skiltningsmæssigt ikke tidligere er set mod Ladegårdsbakken (kan én parkere der, så må alle parkere der, trods de trafikgener det giver.

Hjertelig tillykke cyklister i en mere sikker kommune.