Sofia Deen sendte med et mål med et sekund igen onsdagens pokalkamp ud i forlænget spilletid. Arkivfoto:

Sofia Deen sendte med et mål med et sekund igen onsdagens pokalkamp ud i forlænget spilletid. Arkivfoto: Ole Nielsen

Grønne damer ude efter forlænget spilletid

Skanderborg var tæt på at lave overraskelsen mod TTH

Af
Claus Sonne

Santander Cup 1/8-finale damer Skanderborg Håndbold - TTH Holstebro: 26-27 (9-9)

Mål for Skanderborg: Sofia Deen 5, Anna Berger Wierzba 5, Stine Holm 3, Celine Holst 3, Sarah Stougaard 2, Stine Kristensen 2, Stine Eriksen 2, Christina Haahr 2, Sofie Alnor 1, Sidsel Mejlvang 1.

Skanderborgs damer er ude af pokalturneringen efter en intens affære, der blev afgjort via forlænget spilletid - sikret af et udlignende distancedrøn fra Sofia Deen med et sekund igen af den ordinære kamp.

Inden da havde Skanderborg både været bagud med tre mål og ført med to, før de første 60 minutter sluttede 23-23. I øvrigt med en afslutning, hvor næsten samtlige mål var at finde i kategorien 'ret så heldige'.

Kampen blev spillet i en pænt fyldt Morten Børup Hal, hvor tilskuerne kunne se Skanderborgs Monika Kongsgaard og TTH's Ditte Wind levere store målmandspræstationer i 1. halvleg.

De så også en fremragende debut af unge Anna Berger Wierzba. U19-landsholdsspilleren scorede fem gange og var også stærk defensivt.

Skanderborg-damerne tager hul på ligasæsonen 30. august mod Viborg i Morten Børup Hallen. Kampen spilles kl. 19.30.

Publiceret 22 August 2019 10:00

Debat:

At tænke sig - Nørregade som stillegade…

debat Jeg har tidligere skrevet og dokumenteret, at vejarbejdet på Adelgade fra Mindet op til Kulturtorvet, hvor man valgte at spærre Mindet til og fra Banegårdsvej i en måneds tid, hvilket så heldigvis varede to måneder at komme til byen af denne gade.

Der var blandt andet på Ladegårdsbakken og ind på Nørregade tydelig skiltning, som beskriver situationen, og på Nørregade var ligeledes skilte om, at der er spærret ved Mindet og ligeledes henvisningskilte med alternative veje ned til byen.

Alligevel blev der mange gange oplevet, at faktisk mange bilister kører helt igennem Nørregade, for så overraskende at møde afspærring til Banegårdsvej.

Hvorfor - trods klar og tydelig skiltning - fortsætter man?

Siger man til sig selv, at det nok kun gælder for de andre bilister og ikke lige mig, og går den, så går den… eller er det en 'aprilsnar'?

Nogle gange blev de frustreret holdende i nogle minutter og må så sande, at de må vende om igen på Mindet.

At tænke sig - en ellers stærkt trafikeret Nørregade som stillegade - og nu efter et par måneder igen er åbnet, som den blevet den foretrukne vej ned mod byen (det tager faktisk mindre tid at køre op til krydset ved Banegården og køre ad Banegårdsvej).

Det ville være mere end velkomment for de, som alligevel vælger at køre til og i særdeleshed fra byen med højere hastighed end det tilladte, at det som en permanent løsning som på den 'Nye Adelgade' bliver etableret en eller anden trafikdæmpende foranstaltning for at få de meget høje hastigheder (vel nok omkring 80-100 km/t) og støj sat ned fra Mindet mod Ladegårdsbakken.

Den 'Nye Adelgade' med røde og hvide markeringer, om man nu syntes om det eller ej, er måske ikke det ”smukkeste”, men er da for hulen efter mine snart 50 år som lokal beboer noget af det bedste, der sket i lang tid, og det ser det markant flot ud.

Jeg oplever, at der efterfølgende er sket en ny holdning om at parkere i højre side på Nørregade, som åbenbart skiltningsmæssigt ikke tidligere er set mod Ladegårdsbakken (kan én parkere der, så må alle parkere der, trods de trafikgener det giver.

Hjertelig tillykke cyklister i en mere sikker kommune.