"Det hårdeste, jeg har prøver," siger ultraløber Simon Grimstrup fra Ry om de 374 km gennem norske fjelde.

Løb i 103 timer:Fejrede turen med en øl og en lur

Efter 103 timers nonstop kamp med løb, styrt, få minutters søvn på klipper i ny og næ og maltrakterede fødder vandt Simon Grimstrup fra Ry kampen mod 374 kilometer norske fjelde, som den første løber nogensinde

Det krævede bogstavelig talt blod, sved og tårer, da Simon Grimstrup fra Ry kæmpede sig vej over 374 kilometer sydnorsk fjeld ad stenede, smalle stier med høje stigninger, fald, gletschere og uendelige stenmarker.

103 timer tog det for den 42-årige ultraløber fra Ry at tilbagelægge den brutale vandrerute, som ingen før ham har løbet i et stræk. Turen, der hedder MASSIV 350, tager mindst 18 dage at gå og har ifølge Den Norske Turistforening høj sværhedsgrad.

Styrt og søvn på klipper

Et styrt, opløste fødder, sammenlagt fire og en halv times søvn som oftest på klipper og sten i fjeldene og en vanskelig tur over gletscher og is og sne var nogle af de udfordringer, Simon måtte igennem.

Selvom de 87 kilometers løb per døgn tog ham ud på ekstremt stenede og svære fjeldstier, påvirkede vejret også hans tur, ikke mindst fordi Norge blev ramt af meget varmt vejr de dage, han var undervejs.

"Det her er uden tvivl det hårdeste, jeg har prøvet. Næsten halvdelen af tiden hoppede jeg fra sten til sten, og jeg skulle koncentrere mig 100 procent hele tiden for, at det ikke skulle gå galt, og jeg skulle styrte. Og så var der varmen - luften stod nogle steder helt stille. Heden var en faktor, jeg slet ikke havde forventet også at skulle kæmpe mod," fortæller Simon.

Simon lagde af sted natten til fredag den 26. juli fra Sota Seter i Sydnorge. 103 timer og 374 kilometer senere ifølge satellittracking kunne han endelig sætte sig ned ved sin endestation Haukeliseter og drikke en velfortjent øl.

Men inden da havde han været næsten fire og et halvt døgn uden mobilforbindelse, hvor hans kontakt med andre hovedsageligt var, når han tjekkede ind i småhytter på ruten for at få godkendt sin tid hos Den Norske Turistforening.

Når Simon sov, var der på klipper.

Når Simon sov, var der på klipper.

Hallucinationer

Simon blev dog fulgt på hele ruten via en satellittracker af hjælpere, der mødtes med ham på udvalgte steder med mad og skiftetøj. Det var også dem, der sørgede for at andre interesserede kunne følge med på facebook, mens Simon kæmpede sig igennem en tur, der bød på hallucinationer og minutlange powernaps på klipper.

Også fødderne blev allerede det første døgn en kæmpe udfordring. De var konstant våde, fordi ruten gik igennem floder og sumpede områder, og der udviklede sig dybe smertefulde furer i dem. Men Simons drøm om at løbe MASSIV 350 ruten, siden han første gang hørte om den i 2016, gav ham ekstra energi. Det var et stort øjeblik, da han endelig kom i mål, selvom turen var hårdere, end han havde regnet med.

”Udover fodsmerterne var det en fantastisk oplevelse og en kæmpe sejr. At være ude dag og nat og begive sig gennem et ufremkommeligt landskab er helt ubeskriveligt. Det er en magisk følelse at være helt alene i fjeldet i mørket og se solen stå op,” siger Simon.

cns

Publiceret 14 August 2019 11:30