Arkivfoto

Arkivfoto

Et godt miljø i klubben skal fastholde U17 og U19 piger

Det er svært for håndboldklubber at fastholde spillere, når de er færdige med 10. klasse. Det skal nyt projekt i Stjær lave om på

Håndbold Brian Holm, der selv har spillet ligahåndbold, men valgte trænergerningen efter en langvarig skade, skal stå i spidsen for Stjær Håndbolds U17 piger i den kommende sæson.

Som assistenttrænere får han Pia Rasmussen og Betinna Holme, der begge har spillet ungdomshåndbold i Stjær Boldklub, og som nåede at spille divisionshåndbold både da de var ungdoms- og seniorspillere, inden de stoppede deres egen håndboldkarriere.

"Der er ingen tvivl om, at vi vil spille bredde-håndbold, men alligevel er vi tilmeldt til kvalifikationsspillet til divisionsrækkerne, hvor det skulle være muligt for holdet at kvalificere sig til," fortæller formanden for Stjær Boldklub John Laursen.

"I U17-truppen vil Stjær Boldklub ikke kun samle de to årgange, der hører til den aldersgruppe, for reglerne gør, at man også godt må benytte spillere fra den yngste gruppe hos U19. Vi har også tænkt os at gøre noget for den ældste årgang hos U19 pigerne, hvor man vil forsøge at få etableret et hold," siger Laursen.

Fastholdelse er målet

Målet med dette projekt er i første omgang at fastholde pigerne i U 17 og 19 årgangene og få skabt et rigtig godt håndboldmiljø for dem, hvor der tilbydes to gange træning om ugen, og mulighed for en tredje gang for dem der ønsker dette, men også at skabe plads til både skole og arbejde.

Det har været meget svært for håndboldklubberne over hele landet at kunne fastholde spillerne, når de var færdige med 10. klasse eller kom hjem fra efterskole. Med det projekt, der nu søsættes i Stjær, tror Boldklubben på, at flere vil blive ved med at spille håndbold. Hos U19-pigerne vil der være stor fokus på det at skulle være seniorspiller, for det er næste step, hvor rigtig mange falder fra.

Pigerne starter træning i Stjærhallen mandag 12. august.

Publiceret 06 August 2019 17:00