Det klassiske motionsløb rundt om Skanderbrog Sø har fået nyt navn, nemlig 'Kegleløbet Søen Rundt'. Det løbes 15. september. Foto Per Bille

Det klassiske motionsløb rundt om Skanderbrog Sø har fået nyt navn, nemlig 'Kegleløbet Søen Rundt'. Det løbes 15. september. Foto Per Bille

Ny arrangør af motionsløb rundt om Skanderborg Sø

Klassisk motionsløb skifter navn og indfører walk

Af
Claus Sonne

Motionsløbet 'Søen Rundt' er blevet afholdt i Skanderborg siden 1987. Sidste år blev løbet helt aflyst, men løbeildsjæl Alf Klærke fik arrangeret et 'nødløb'. Nu er en ny arrangør på banen til løbet, der løbes 15. september, nemlig Bent Andersen.

"Jeg synes, det var synd at byen mistede løbet sidste år, så da jeg hørte, at arrangørerne trak sig fra at lave løbet i år, ja så var der ikke meget betænkningstid, før end jeg kastede mig over opgaven," siger Bent Andersen og fortsætter:

"Jeg har flere gange arrangeret halvmaraton løb i Skanderborg, dog i et helt andet regi. Nemlig Cannonball-løbet, det er noget mere lavpraktisk end de store kendte løb. Nu har jeg overtaget 'Søen Rundt', og løbet hedder i år 'Kegleløbet Søen Rundt'. Navnet kommer fra de andre løb, jeg arrangerer, og som går under Kegleløbet."

Løbets start er nu flyttet tilbage til der, hvor det hele begyndte i 1987: Mindet.

"Jeg har ikke en forventning om at nå tidligere tiders antal af løbere, jeg satser på et sted mellem 3-400 deltagere," siger Bent Andersen og tilføjer:

"Jeg holder det meget lavpraktisk, det vil blandt andet sige, at der ikke er en stor flot hjemmeside. I stedet findes der information om løbet på Facebook ved at søge Kegleløbet og på Sportstiming søges på eventet 'Kegleløbet Søen Rundt'. I målområdet bliver det hyggeligt både for løberne og publikum. Der vil være en god speaker, som klarer afviklingen af de mange starter. I mål området står de venlige hjælpere klar til at hænge medaljerne om halsen, når deltagerne kommer i mål."

Nyhed: Walk

Der kan løbes Skanderborg Sø rundt, hvilket er 21,095 km, Der er en og en 5 km og en 10 km rute en 5 km rute.

Jeg har ikke en forventning om at nå tidligere tiders antal af løbere, jeg satser på et sted mellem 3-400 deltagere

Som en nyhed i år vil der også i år være en 5 km walk rute. Netop walk ruterne er noget, som bliver mere og mere populært.

"Vi så ved årets afholdelse af Midsommerstafetten i Dyrehaven, at der deltog et rekordstort antal på mere end 440 personer på walkdistancen," fortæller Bent Andersen og runder af:

"Det glæder mig med alle de tilkendegivelser, der er kommet. Jeg er ikke den eneste som er glad for at løbet rundt om Skanderborg Sø overlever og fortsætter."

Publiceret 01 August 2019 17:00