Tre glade vandskiløbere. Pressefoto

Tre glade vandskiløbere. Pressefoto

Medaljer og rekorder til Skanderborgs vandski-gutter

Stor succes for vandskiløbere. Alle slog personlige rekorder i både trick og slalom

Sport Aalborg Vandski Klub har netop afholdt 2. stop af Junior Funtour b Danmarksmesterskab i vandski for børn. Her tog Skanderborg Vandski Klub medaljer med sig hjem, da Mathias Kuhr, Simon Viggo Wase og Bertel Berggren Schmidt havde et par særdeles gode dage.

Mathias Kuhr, som først begyndte at træne på en bane sidste år, løb igennem a-banen for første gang i sit liv og fik resultatet tre bøjer på 49 km/t. Det rakte til en 3. plads i slalom. I trick b-gruppen slog Mathias sin egen rekord, da han fik 300 point. Han endte dog lige udenfor podiepladsen.

Simon Viggo Wase havde sit livs konkurrence. Inden konkurrencen i Aalborg havde han aldrig løbet igennem a-banen - heller ikke til træning. Men i Aalborg på den gode sø med fladt vand lykkedes det, og han kørte igennem 40 km/t og fik to bøjer på 43 km/t. Simon fik desuden ny personlig rekord i trick med 740 points. Simon Wase deltager ved DM i Aalborg om tre uger.

Bertel Berggren Schmidt var helt flyvende. Han slog sin personlige rekord to gange i trick og kom to gange over den magiske 2.000 points grænse med 2.030 og 2.040 points. Dette var mere end nok til førstepladsen i trick. Bertel brillerede desuden i slalom med ny personlig rekord i begge runder med henholdsvis fire bøjer på 55 km/t med 18 meter line og en bøje på 55 km/t med 16 meter line. Dette var specielt for Bertel, idet det var første gang. han kortede.

Bertel håber på at vinde touren samlet, så han kan komme til Florida for at træne næste år.

Bertel fortsætter i næste uge med ungdomslandsholdet til Vallensbæk for at deltage i NM 2019 i Vallensbæk. 3. stop i Funtour-serien finder sted i Skanderborg Vandski Klub i midten af august.

csj

Publiceret 10 July 2019 08:00