Skanderborgs nykårede pokalmestre i skak. Fra venstre Mads Boe, Filip Boe Olsen, Jonas Bjerre og Bjørn Møller Ochsner. Foto: Claus Qvist Jessen

Skanderborgs nykårede pokalmestre i skak. Fra venstre Mads Boe, Filip Boe Olsen, Jonas Bjerre og Bjørn Møller Ochsner. Foto: Claus Qvist Jessen

Skanderborg Skakklub er pokalmestre

Mads Andersen, Bjørn Møller Ochsner, Jonas Bjerre, Filip Boe Olsen og Mads Boe stod bag overraskelse

Det er en slet skjult hemmelighed, at Skanderborg Skakklub er blevet et kreativt samlingssted for mange af landsdelens mest talentfulde juniorspillere. For et par måneder siden vandt klubbens førstehold således sølv i kampen om årets danske mesterskab (efter Køges favoritter), og i sidste weekend var det tid til det årlige pokalmesterskab.

Årets pokaldyst fandt sted i Svendborg, som efterhånden har udviklet sig til et sandt hotspot for dansk skak, og man spillede seks runder med firemandshold i fire forskellige rækker: Elite, bredde, junior og senior (hhv. 50+ og 65+).

I Eliterækken måtte Køges danske mestre igen påtage sig favoritrollen, især pga. de to stærke stormestre i toppen: Eduardos Rosenthalis og Henrik Danielsen, men Skanderborgs unge hold havde skam ikke tænkt sig at give sig uden kamp. Ganske vist manglede Skanderborg klubbens absolutte topnavn og Danmarks stærkeste aktive spiller, Mads Andersen, men ex-danmarksmester Bjørn Møller Ochsner, juniortalenterne Jonas Bjerre og Filip Boe Olsen og den tidligere juniorlandstræner Mads Boe lignede fra starten det eneste hold, der kunne byde Køge god modstand.

Og det skete, men det startede ikke for godt. Allerede i anden runde mødtes favoritterne, og Køge vandt desværre en sikker storsejr. Heldigvis tog Skanderborgs kampmoral ikke skade af aklapsningen, og de følgende fire runder fejede de unge drenge al modstand til side, mens Køge fik en smule grus i maskineriet.

Sejr med halvt point

Da krudtrøgen var lettet, havde Skanderborgs unge talenter efter de seks runder scoret 18 points (af 24 mulige), mens Køges favoritter måtte nøjes med 17½. En flot og yderst populær sejr. Topscorere for Skanderborg blev ”midtbanen”, hvor Jonas og Filip begge scorede 5/6 efter tab mod Køge og gevinster i alle andre partier.

Skanderborg havde dertil et hold med i seniorrækken, men mod stærk modstand blev det til en placering lidt under midten i rækken. Men sjovt var det.

Publiceret 18 June 2019 15:00