Bagerst: Morten Pedersen, Annika Møller, Tina Nettelfield, Betina Pedersen og Morten Møller. Forest: Ea Hjelm, Camilla Nettelfield, Naja Houssaini, Caroline Søndergaard, Sofie Søndergaard, Ida Søndergaard og Frida Gjellerod.

Bagerst: Morten Pedersen, Annika Møller, Tina Nettelfield, Betina Pedersen og Morten Møller. Forest: Ea Hjelm, Camilla Nettelfield, Naja Houssaini, Caroline Søndergaard, Sofie Søndergaard, Ida Søndergaard og Frida Gjellerod.

Ry TeamGym vinder guld ved forbundsmesterskaberne

Syv piger fra Ry var flyvende i Roskilde

Ry Gymnastikforenings TeamGym miniA piger var søndag 12. maj i Roskilde til 2. runde af forbundsmesterskaberne i mesterrækken. Mesterrækken dækker de bedste hold i hele Danmark.

Inden søndagens 2. runde lå pigerne på en 1. plads i divisionen, men forspringet var spinkelt, og med det utrolige høje niveau ved forbundsmesterskaberne tæller selv den mindste lille detalje i konkurrencen.

De syv piger startede således konkurrencen ud med at levere en meget flot rytmeserie, som indkasserede en karakter på 15,466. Efter den gode start blev det så tid til at springe på banen. Her sprang pigerne tre meget sikre og flotte omgange, som dommerne belønnede med karakteren 14,466.

Sikre landinger

Ry pigerne skulle afslutte konkurrencen med at springe tre omgange i trampolinen, og det gjaldt nu om at holde nerverne i skak og springe op til det bedste. Pigerne lagde ud med en holdomgang med overslag over hesten. Omgangen gik godt, og alle pigerne landede sikkert på benene og kunne løbe tilbage til om omgang med en strakt salto efterfulgt med 1 ½ skrue. Dette spring har de fleste af pigerne sprunget i en årrække og med den store rutine, kunne pigerne vise en utrolig flot stil, som også imponerede de vante dommere.

I den sidste omgang skulle der springes både dobbelt skruer og dobbelt saltoer og Sofie sluttede af med en dobbeltsalto med en ½ skrue. Omgangen gik godt og nu var der kun at afvente, at dommerne fik de sidste karakterer op på tavlen. Piger, forældre og trænerne ventede og ventede i en nervepirrende spænding på at resultaterne skulle komme på tavlen, og endelig - efter hvad der følges som en evighed - kom de sidste karakter på tavlen.

Heldigvis havde pigerne imponeret dommerne og vandt guld i 4. division med hele 1,325 ned til nummer 2 i rækken. På springsiden var pigernes spring faktisk så gode, at deres karakterer kunne blande sig med springkarakterne i både 1. og 2. division.

Drøm om rytmegulv

De syv piger stiller i næste sæson op som juniorgymnaster, og pigerne drømmer om, at Ry Gymnastikforening får et rytmegulv og tilhørende haltid, så pigernes træningsmuligheder matcher de hold, de konkurrerer mod.

Publiceret 20 May 2019 14:30